Konserttikeskuksella vuoden aikana 570 Sibelius-konserttia, joilla yli 100 000 kuulijaa

08.12.2015 13:13 -

Konserttikeskuksella on ollut aktiivinen Sibelius-juhlavuosi. Yhdistys järjestää säveltäjämestarin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna kaikkiaan 570 Sibeliuksen musiikista koostuvaa konserttia.  

Viimeinen tämän vuoden konserteista esitetään 17.12.2015. Konsertit ovat tuolloin tavoittaneet yli 100 000 kuulijaa kouluissa ja päiväkodeissa eri puolilla Suomea.

Valtaosa Konserttikeskuksen Sibelius-konserteista ovat olleet sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin esittämiä koulukonsertteja Luonto ja Kalevala kansallissäveltäjän inspiraation lähteinä sekä Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Kyseisiä konsertteja kertyy vuoden aikana kaikkiaan 486.

Juhlavuoden konsertteja ovat esittäneet lisäksi Sibeliuksen lapsenlapsenlapsi, basisti ja säveltäjä Lauri Porra yhdessä pasunisti Juho Viljasen kanssa ohjelmalla Ainolasta kohti ääretöntä. Myös tuubavirtuoosi Harri Lidsle ja pianisti Miikka Kallio ovat esittäneet juhlavuoden aikana ohjelmaansa Tuubakimalainen Ainolassa.  

Konserttikeskus ry on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen Sibelius-konserttikiertueiden toteuttamista varten vuonna 2015. Konserttikeskus järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön tuella konsertteja ja työpajoja kouluihin ja päiväkoteihin koko Suomen alueella. 

Sibeliuksen syntymästä tulee tänään 8.12.2015 kuluneeksi 150 vuotta. Tämän tiimoilta samaisena päivänä vietetään myös suomalaisen musiikin päivää. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat