Redrama versioi J. Karjalaisen kappaletta edesmenneen veljensä muistolla – kuuntele

06.12.2015 16:18 -

Redrama julkaisi perjantaina 4.12. suomenkielisen singlen, joka on omistettu hänen edesmenneelle veljelleen. Koskettavassa kappaleessa Redrama tulkitsee J.Karjalaisen klassikkoa.

Aiemmin soolourallaan pääasiassa englanniksi räpännyt Redrama julkaisi uransa ensimmäisen suomenkielisen singlen. Kappale on alkujaan J.Karjalaisen vuonna 1994 julkaisema Villejä lupiineja.

Veljensä kuoleman jälkeen Redrama yritti purkaa pahaa oloa kappaleiden kirjoittamiseen. Kappaleita syntyi useampikin, mutta yksikään ei tuntunut artistista riittävän hyvältä.  

– Viime keväänä sain kutsun YLEn SuomiLOVE -ohjelmaan, jossa minun piti esittää joku itselleni henkilökohtaisesti tärkeä laulu. Päädyin J.Karjalaisen Villejä lupiineja -kappaleeseen. Tajusin yhtäkkiä, että tässä se on. Tässä on kaikki se, mitä olen halunnut Albertille kirjoittaa, mutta en ole onnistunut. Kaikki asiat vain loksahtivat paikoilleen. Se oli uskomatonta, Redrama kertoo. 

Redrama päätti ottaa yhteyttä myös J. Karjalaiseen kysyäkseen lupaa kappaleen versiointiin. 

 Oletin, että en saa lupaa julkaista kappaletta, koska olin muuttanut yhden lauseen alkuperäisestä tekstissä ja lisännyt biisiin myös oman räppi-osuuteni. Mua jännitti ihan hirveästi, miten Karjalainen asiaan reagoi.

Karjalainen vastasi myöntävästi kirjoittaen: ”Kiitos Lasse, teit biisistäni omasi.”

– Se oli upein kohteliaisuus jonka muusikko voi saada. En unohda sitä ikinä. Mutta se on lopulta vain puolet totuudesta, J. sävelsi ja sanoitti tämän biisin yli 20 vuotta sitten. Minä esitin sen nyt. Mutta toi selittämätön voima ja rauha, joka tosta biisistä välittyy, tuli jostain muualta. Mä haluan uskoa että se tuli Albertilta.

Biisi kuullaan myös perjantaina 18. joulukuuta esitettävässä SuomiLOVE -ohjelman jaksossa.

Kilpailut

Uusimmat