Hevarit vaihtoivat tyylikkääseen purkkaan – katso VALOn musiikkivideo Jäämereltä!

06.12.2015 14:15 -

Eteeristä ja tsokasta poppia tekevä VALO syntyi, kun vanhat metallimuusikot päättivät vaihtaa mollista duuriin. Vokalisti Helena Haaparannan moottoripyörämatka pääsi mukaan yhtyeen uudelle musiikkivideolle.

Vanha koirakin voi oppia uusia temppuja, todistaa kotimaisen VALO-yhtyeen syntytarina.

Bändi perustettiin vuonna 2012, kun kitaristit Toni Bite (muun muassa Million Dollar Beggars) ja Harri Petjakko (muun muassa Fragile Hollow) kohtasivat esimerkiksi Taceren ja Crimfallin keulilta tutun Helena Haaparannan.

Soppaan lisättiin vielä rumpali Teemu Laitinen, riemukkaat synabassot ja muut vimpaimet, ja pian paketin valmistuttua VALO solmikin levytyssopimuksen muun muassa Nightwishia, Children Of Bodomia ja Sonata Arcticaa työstäneen Riku Pääkkösen uuden Ranka Kustannus -levy-yhtiön kanssa.

Tulevaa debyyttilevyä ovat olleet tuottamassa losagelesilaisen LA Hub Studion Jimmy Westerlund sekä Tom Diekmeier, ja tänään tuon työn tuloksista kuullaan esimakua, kun Purkkaa-single näkee päivänvalon. Westerlund on ollut uudistamassa myös Yötä ja tuottanut suomirokkareiden uuden albumin.

Valovoimainen vokalisti Haaparanta kertoo, että Purkkaa-kappale on pohjimmiltaan matkalaulu.

– Kesällä otin vähän lomaa omasta elämästäni pakenemalla kuukaudeksi mökkiin metsän keskelle. Sen kuukauden aikana tein paljon fyysistä työtä, rentouduin luonnon keskellä hiljaisuudessa, ja kirjoitin ensiversion kappaleesta nimeltä Purkkaa. Sittemmin pojat antoivat siihen panoksensa; he toivat mun simppeleihin demoihini jotain järkeä ja veivät biisin ihan uudelle tasolle, Helena kertoo ja lisää, että Purkkaa on matkalaulu ja selkeästi merkki uuden alusta.

Purkkaa-video kuvattiin Helsingissä ja Pohjois-Norjassa Jäämeren rannalla, Sommarøyn ja Kvaløyan saarilla.

– Matkasin kuvauksia ennen moottoripyörällä Norjan rannikkoa alas, mistä sitten lensin takaisin pohjoiseen, ja on pakko mainita, että kyseinen matka muutti minua ja vaikutti siten suuresti videon teemaan, joka muuttui Jäämeren rannalla aiemmin suunnitellusta. Norjassa oli mieletön tunne kiivetä yli sadan metrin korkeuteen reppu selässä, maistaa vettä kirkkaasta vuoripurosta, seisoa vesiputouksen yllä kymmenien metrien pudotuksen vieressä ja patikoida taas alas rannalle, nainen jatkaa.

– Kappaleidemme estetiikka kumpuaa ihmisen sisällä liikkuvista syvemmistä vesistä, joiden kauneuden voi löytää karunkin pinnan alta. Kun tarinat yhdistää keveään, tarttuvaankin poppiin ja pitää linjat tyylikkäinä, antaa ammattitaidolla hiottu tuotanto niille aivan uudenlaiset siivet. Uskallan väittää, ettei kukaan ole vielä tehnyt tällaista musiikkia, Helena päättää.

Kilpailut

Uusimmat