Voitto Kouvolaan: Lasten Hautausmaalle Tankki Täyteen -palkinto

30.11.2015 21:54 -

Suomen Rock-klubien Liiton myöntämä tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna rock-yhtye Lasten Hautausmaalle. Livemusiikkia tukevan palkinnon ovat aiemmin voittaneet Novallakin soinut Tiisu ja Lost Society.

Kahden tuhannen euron arvoinen palkinto myönnetään artistille tai bändille, joka on esiintymisillään valanut uskoa elävän musiikin voimaan. Palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran.

Nimensä mukaisesti Tankki Täyteen -palkinto tulee käyttää kiertuekulujen kattamiseen. Rahapalkinnon lisäksi jokainen Rock-klubien Liiton jäsen sitoutuu järjestämään voittajalle esiintymistilaisuuden klubillaan. Lasten Hautausmaa tullaankin näkemään ensi vuonna yli kahdellakymmenellä rock-klubilla Tavastiasta Joensuun Kerubiin.

– Palkinto keksittiin, kun otti päähän itkeminen keikkakulttuurin kuolemasta. Hitot se mihinkään kuole, väkeä riittää keikoilla ja uusia helkkarin kovia bändejä tulee ovista ja ikkunoista. Tänä vuonna oli kova miettiminen, kelle palkinto myönnetään, kun hyviä ehdokkaita oli niin paljon, Kerubin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen toteaa.

Bändin solisti: "Tuli yllätyksenä"

Debyyttialbuminsa joulukuussa 2014 julkaissut Lasten Hautausmaa herätti huomioita jo ensimmäisillä demoillaan. Sosiaalisessa mediassa intoiltiin punkskenestä nousseesta yhtyeestä, joka yhdisti Mana Manan toivottomuuden Noitalinna Huraan haurauteen. Lasten Hautausmaa aloittaa uuden levyn äänityksen heti ensi vuoden alussa.

–Tämä palkinto tuli yllätyksenä. Täytyy varmaan laittaa se tarkkaamon pianon päälle, kun menemme studioon tekemään uusia biisejä, kommentoi yhtyeen solisti Kristiina Vaara.

Suomen Rock-klubien Liitto on kotimaisten keikkapaikkojen perustama yhdistys, joka järjestää muun muassa vuosittaista Valtakunnallista keikkapäivää ystävänpäivänä. Suomen Rock-klubien Liitolla on jäsenenään 22 klubia ympäri Suomen.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat