Laulajatar Mirel Wagnerin kuvataidetta ensi kertaa näytille

23.11.2015 19:09 -

Tiketti Gallerian ja Tiketin 40-vuotisjuhlavuoden päättää näyttely, jossa laulajana tunnetun Wagnerin ja nykymaalareiden mielenkiintoisimpiin kuuluva taiteilija Jyrki Riekki näyttävät taitonsa.  

Yhteisnäyttely Yöstä / From The Night / Of The Night on aukeaa 28. marraskuuta ja sulkeutuu 5. tamikutta 2016.

Riekki ja Wagner tutustuivat viitisen vuotta sitten samoissa taidepiireissä. Heitä yhdistävät samantyyppiset näkemykset kuvataiteesta ja musiikista.

Etiopiassa syntynyt ja Espoossa vartuunut Mirel Wagner on tunnettu tummasoundisesta blues-folk -musiikistaan. Artistin kakkosalbumi When the Cellar Children See the Light Of Day on kerännyt ylistäviä arvosteluja kansainvälisiltä musiikkimedioilta. Wagnerin musiikin on sanottu tuovan mieleen Nick Caven ja Billie Holidayn.

Tiketti Gallerian näyttelyyn Wagner tuo esille intiimin kokonaisuuden piirustuksia. Teokset on toteutettu sekatekniikalla paperille. Wagnerin teoksia nähdään nyt ensimmäisen kerran julkisesti esillä taidenäyttelyssä.



Jyrki Riekki on ollut yksi viime vuosien seuratuimmista kotimaisista taidemaalareista. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa San Franciscossa maineikkaassa Limn Galleryssa, ja hän on ollut Ars Fennica- ehdokkaana. Riekki tuo töissään esille kipeitä asioita, jotka ovat kuitenkin luonnollinen osa ihmisyyttä, kuten vihaa, pelkoa ja seksuaalisuutta.

Yöstä / From The Night / Of The Night -näyttely
Tiketti Galleriassa: Jyrki Riekki ja Mirel Wagner 28.11.2015–5.1.2016, Urho Kekkosen katu 4–6, Helsinki.
 

Kilpailut

Uusimmat