Apocalyptican Suomen-kiertue starttaa keskiviikkona: Kivaa päästä soittamaan kotiyleisölle

17.11.2015 16:05 -

Shadowmaker-albuminsa tiimoilta kuluneen vuoden ajan ahkerasti kiertänyt Apocalyptica starttaa turneensa Suomen-osuuden keskiviikkona Tampereelta. Eicca Toppinen kertoi Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa odottavansa innolla kotimaan keikkoja.

Apocalyptica on viettänyt tien päällä suurimman osan kulunutta vuotta. Ensimmäiset keikat bändi soitti tammikuussa, jonka jälkeen yhtye on kiertänyt niin Yhdysvaltoja, kuin Eurooppaakin. Eicca Toppinen kuvailee turneen menneen mallikkaasti.

– 100 keikkaa alkaa olla nyt täynnä tälle vuodelle ja vielä olisi parikymmentä jäljellä. Keväällä kierrettiin aluksi Mötley Crüe -basisti Nikki Sixxin Sixx A.M. -yhtyeen lämppärinä, sen jälkeen oli oma viiden viikon pääesiintyjärundi Jenkeissä. Kesällä soitimme jonkun verran festareilla ja nyt olemme olleet kuusi viikkoa isolla produktiolla jälleen tien päällä, sama kattaus mikä myös Suomessa on mukana.

Laskeneesta levymyynnistä johtuen nykyään yhä useampi artisti joutuu keikkailemaan entistä enemmän paikatakseen hiljennyttä tulovirtaa. Tästä johtuen moni nimekkäämpikin bändi on huomannut, että ylitarjonnan takia keikoilla ei riitä enää yleisöä entiseen malliin. Apocalyptican suhteen tilanne on kuitenkin ollut päinvastainen.

– Tällä Euroopan-kiertueella meillä on lipunmyynti noussut verrattuna edelliseen rundiin. Edellisen kerran teimme Euroopassa klubiturneen viisi vuotta sitten ja noin pitkä tauko voi olla kohtalokas. Meille ei kuitenkaan ole niin käynyt, mikä on hienoa.

Eicca kertoo odottavansa keskiviikkona Tampereelta käynnistyvää Suomen-osuutta innolla.

– Ne ovat aina oma juttunsa ja kotikaupungissa soittaessa on oma tunnelma. Helsingissä kun taas vedetään, niin siinä on kyllä spesiaalifiilis, kun on paljon tuttuja paikalla. Sen pienen jännityksen voi kääntää positiiviseksi. On kivaa päästä soittamaan kotiyleisölle ja kavereille.

Kuuntele juttutuokio alta kokonaisuudessaan:

Apocalyptican Suomen keikkakalenteri näyttää tältä:

18.11.2015 Tampere – Tampere-talo

19.11.2015 Turku – Logomo

20.11.2015 Oulu – Areena Oulu

21.11.2015 Helsinki – The Circus

22.11.2015 Kuopio – Musiikkikeskus

(Nova)

 

Kilpailut

Uusimmat