Mitä tapahtui Duffylle? Kuuntele uudet biisit

12.11.2015 20:01 -

Walesiläinen Duffy singahti nuorena Mercy-hitillään maailmanlaajuiseksi tähdeksi. Menestys hiipui kuitenkin nopeasti artistin totutellessa olemaan parrasvaloissa. Kaikki oli liikaa ja Duffy siirtyi syrjään.

Vuonna 2008 Duffy julkaisi debyyttialbuminsa Rockferryn, joka toi hänelle Grammy-palkinnon ja kolme Brit Awards -palkintoa. Mercy-kappale oli soittolistojen kärjessä ympäri maailmaa.

Pian myös kritiikkiä alkoi virrata ja kaikki alkoi olla Duffylle liikaa. Vuonna 2010 hän julkaisi toisen albuminsa Endlessly, joka luokiteltiin flopiksi. Avaussingle Well, Well, Well ei yltänyt Briteissä edes singlelistan Top40:een.

Vuonna 2011 Duffy purki tuntojaan menestyksen nousukiidosta. Hän sanoi, ettei osannut toimia osana musiikkiteollisuutta 25-vuotiaana nuorena naisena. 

– Mietin, miksi teen työtäni? En tehnyt sitä siksi, että olisin ihailtu, saadakseni rahaa tai ollakseni menestynyt, Duffy kertoi tuolloin The Independent -lehdelle.      

Duffy päätti pitää tauon ja pistää musiikkiuransa hyllylle. Sittemmin hän on kokeillut myös näyttelemistä muutamassa elokuvassa.  Legend -rikosdraamaa varten Duffy äänitti kolme uutta kappaletta, joista Whole Lot of Love julkaistiin syyskuussa 2015 ilman suurempaa huomiota. Se on Duffyn ensimmäinen single viiteen vuoteen.

 

Ennen singlen julkaisua Duffy kiusotteli fanejaan Facebookissa kysellen, ovatko nämä valmiita.

  // Posted by Duffy on Wednesday, 9 September 2015

 

Gosocial-sivuston mukaan Duffy olisi julkaisemassa lisää uutta materiaalia jo ensi-iltansa saaneen Legend-elokuvan soundtrackin lisäksi. 

 

Kuva: Shutterstock 

(Nova/Gosocial/Independent/Duffy) 

Kilpailut

Uusimmat