Softenginen uusi kappale kertoo rankan päivän jälkeisestä automatkasta

08.11.2015 14:08 - - Luettu 616 kertaa

Euroviisuissa Suomea edustaneen yhtyeen tulevan EP:n ja albumin kappaleita on hiottu sekä Saksassa kirjoitussessioissa että yhtyeen uudessa Helsingissä sijaitsevassa kimppakämpässä.

Uudessa kappaleessa liikutaan synkeissä tunnelmissa.

Big Fat Bass Drums kertoo yhden todella raskaan päivän jälkeisestä automatkasta, jolloin olisi toivonut kuulevansa radiosta edes yhden biisin joka sopisi sen hetken fiiliksiin. Biisin droppi on koostettu erilaisista soundeista, jotka kuvastaa sitä miltä musiikki kuulosti just sinä hetkenä niissä angsteissa, kertoo Softenginen laulaja-lauluntekijä Topi Latukka.

Bändin uusia kappaleita on hiottu Saksassa saakka kirjoitussessioissa sekä yhtyeen uudessa Helsingissä sijaitsevassa yhteisasunnossa, jossa bändillä on myös kotistudio sekä treenikämppä. Kappalemateriaali on aiempaa suoraviivaisempaa.

Muusikot yhteiseen kotiin

Yleistunnelma on debyyttilevyä positiivisempi ja rennompi.
Bändin musikanttien elämäkin on muuttunut.

Muutettiin koko bändi kesällä saman katon alle Helsinkiin. Meillä on kämpässä myös treenitila ja studio, jossa voidaan tehdä musiikkia vaikka läpi yön. Tavoitteena on viedä Softengine niin pitkälle kuin mahdollista ja ollaan valmiita tekemään kaikkemme sen eteen, Latukka kertoo.

– Uusi EP ja single on aika paljon maanläheisempää materiaalia  kuin meidän aiemmat. Debyyttilevy oli lähinnä filosofista pohdintaa, kun taas uudessa materiaalissa ollaan panostettu  enemmän tietyn tunnelman välittymiseen ja siihen, että kuuntelija oikeasti ymmärtää mitä biiseissä kerrotaan.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet Softenginelle käänteentekeviä. Vuonna 2011 perustettu bändi on soittanut lähemmäs sata keikkaa. Se on saanut myös Emma-ehdokkuuden ja voittanut Levykauppa Äx:n Vuoden debyyttialbumiäänestyksen. 

Softengine on kerännyt yli viisi miljoonaa Spotify-striimiä ja esiintynyt Euroviisuissa 200 miljoonalle TV-katsojalle ympäri maailman.

Tulevia keikkoja:

6.11.2015 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
7.11.2015 Ravintola Dyyni, Kalajoki
25.11.2015 Sellosali, Espoo
27.11.2015 Nuoriso-ja liikuntatalo, Utajärvi
28.11.2015 Ravintola Piste, Kuusamo
26.12.2015 m/s Viking Grace, Turku

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat