007 tähtäimessä sukupuoli -kirjan kirjoittanut Tuuli Eltonen: Perinteisesti naisroistot ovat olleet vahvoja ja kriittisiä

29.10.2015 11:16 -

007 tähtäimessä sukupuoli -kirjan kirjoittanut Tuuli Eltonen kertoo, että Bond-elokuvissa on kautta aikojen nähty naisia vahvoissa ja aktiivisissa rooleissa. 

Ian Flemingin luoma James Bond, agentti 007, on valkokankaan tunnetuimpia hahmoja, ja brittiagentin edesottamuksista kertova uusin elokuva Spectre saa ensi-iltansa perjantaina 30. lokakuuta. 007 tähtäimessä sukupuoli -kirjan kirjoittanut Tuuli Eltonen näki elokuvan kutsuvieras ensi-illassa.

Spectre on kunnianosoitus kaikille aiemmille Bond-vuosikymmenille, Eltonen sanoo Novan Aamussa.

Eltonen paljastaa myös, että huumoripitoisuus näyttää palaavan uusimmassa Bondissa.

– Huumori on aina ollut olennainen osa Bond-elokuvia. Casino Roaylin jälkeen se väheni. Nyt taitaa suunta olla vähän muuttumassa, Eltonen vihjaa.

Naiset nähdään Bondeissa usein voimakkaina ja aktiivisina

007 tähtäimessä sukupuoli -kirjan kirjoittaneen Tuuli Eltosen mukaan James Bond -elokuvissa on vuosikymmenten ajan ollut monipuolinen naiskuva. Bondeissa nähdyt naiset ovat harvemmin olleet heikkoja tai uhreja.

– Jo 60-luvulta löytyy passiivisia ja perinteisiä naisia. Sama ristiriita on näkyvissä kaikilla vuosikymmenillä. Joskus naiskuva on passiivinen ja joskus aktiivinen. Se voi olla mitä vaan. Perinteisesti naisroistot Bondeissa ovat olleet vahvoja ja kriittisiä Bondia kohtaan.

Kuuntele koko haastattelu: 

Kilpailut

Uusimmat