Johtava jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen: Jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja ei voi pärjätä työssään

22.10.2015 12:25 -

Jääkiekkojournalistina muun muassa Urheilulehdessä työskennellyt Petteri Sihvonen analysoi suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta Antero Mertarannan luotsaamassa 7 Oikein -ohjelmassa.

Lokakuisen keskiviikkoiltapäivän 7 Oikein -ohjelmassa vieraili jääkiekkojournalisti ja -analyytikko Petteri Sihvonen. Kaksituntisessa keskustelussa hypättiin syvälle urheilujournalismin maailmaan sekä Sihvosen oman elämän käänteisiin.

Keskustelussa päästiin ruotimaan Suomen jääkiekkoliiton uuden puheenjohtajan valintaprosessia. 28. marraskuuta valittava puheenjohtaja ei Sihvosen mukaan tule pärjäämään työssään.

– Paikalle ei voi tulla minkäänlaista heppua, joka (Kalervo) Kummolan jälkeen pärjäisi. Kummolan paikalle ei saada henkilöä, joka voisi lähennelläkään hänen saavutuksiaan. Kummola näyttäisi tekevän seuraajansa elämän mahdottomaksi, Sihvonen analysoi.

Sihvonen sanoo kertoneensa Kummolalle näkevänsä valintaprosessissa pientä "Kekkos-tautia", jossa luopumisen tuska johtaa siihen, ettei seuraajalla ole mitään autonomiaa tehdä omia päätöksiään. 

– Tässä Kummolan kekkoslaisessa kuvassa hän haluaa ikään kuin riisua hänen seuraajansa vallasta pitämällä naruista itse kiinni, Sihvonen sivaltaa.

Sihvosen mukaan lähes tuntemattomista ihmisistä koostuva valintaprosessi on tehty täysin pimennossa, eikä julkisuudessa ole mahdollistettu keskustelua asian tiimoilta.

– Jos minua syytetään siitä, että latelen täällä tietämättäni asioita, niin se johtuu siitä, että prosessi ei ole avoin. Oliko se Louhivaara-niminen kaveri pääpäsmärinä tekemässä tätä valintaa. Kun se ei sano meille lätkäjätkille mitään, että mitä heppuja ne siellä on. 

– Siellä pakottamalla pakotetaan joku Kummolan seuraajaksi. Tämä on arvoton näytelmä, Sihvonen toteaa.

Suomen suosituimman urheilulajin pääpaikasta huolimatta puheenjohtajaksi on ollut julkisuudessa vähän hakijoita. Sihvosen mukaan potentiaaliset hakijat ovat tienneet, että prosessissa nimi ja kasvot vain ryvettyvät.  

– Sieltä jäi monia sen takia viisaasti sivuun, hakematta pestiä, koska ei ollut takeita, että kummolalaisuus ei jatkuisi, Sihvonen epäilee.

Kuuntele tarkempi analyysi jääkiekkoliiton puheenjohtajavalinnasta alta kohdasta 40:19 eteenpäin. Koko lähetyksen kuulet myös Novan taajuudelta uusintana torstaina 22.10. klo 20-22. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat