Muistatko uutisen rumia lapsia saaneesta miehestä, joka haastoi vaimonsa oikeuteen kauneusleikkauksien vuoksi? "Vaimo" astui nyt esiin

19.10.2015 20:00 -

Heidi Yeh oli muutama vuosi sitten nouseva malli Taiwanissa. Kolmen vuoden ajan naisen elämä on kuitenkin ollut tämän omien sanojen mukaan yhtä helvettiä. 

Yeh teki muutama vuosi sitten sopimuksen kuvauksista erään kosmeettisen klinikan kanssa. Noita kuvia piti alun perin julkaista vain printatuissa julkaisuissa, mutta tästä huolimatta kuvia alettiin käyttää myös yrityksen verkkomainonnassa. Mainoksessa nähtiin Yeh kuvitteellisen perheensä kanssa. Kuvalla mainostettiin kauneuskirurgiaa ja siihen oli lisätty teksti ”vaikeinta on kertoa siitä lapsille.” Mainoksesta tehty meemi löytyy esimerkiksi täältä

Jotain kautta mainoskuva päätyi kuvitukseksi uutiseen, jonka kiinalainen tabloidi julkaisi. Tekaistu uutinen kertoi miehestä, jonka väitettiin haastaneen vaimonsa oikeuteen rumien lasten vuoksi. Paljon jaetun ”uutisen” mukaan ainoa syy rumille lapsille voisi olla äidin tekemät kauneusleikkaukset. Feikkiuutisia ratsaavat sivustot ovat osoittaneet uutisen väärennetyksi. Artikkelia jaettiin lukuisissa kansainvälisissä ja se päätyi myös moniin meemeihin.

Yeh kertoi Taiwanissa pidetyssä pressitilaisuudessa, että kohu-uutisen myötä hänen työnsä ovat käytännössä loppuneet. Hänestä on erityisen loukkaavaa, että hänen maineensa on tahrittu väitteillä kauneusleikkauksista. Yeh on haastanut mallitoimiston oikeuteen ja vaatii siltä lähes 200 000 euroa. Toimisto kuitenkin vetoaa siihen, että sillä oli vapaat oikeudet käyttää kuvaa.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Shangaiist)

Kilpailut

Uusimmat