Mikael Gabriel mukana uudessa Antti J. Jokisen elokuvassa

30.09.2015 13:15 -

Jengidraamassa Pahan Kukat näyttelee myös räppäri Juno. Elokuvan tunnusbiisin on tehnyt Paleface.

Lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen kirjoittaa Paleface ja leffassa kuullaan muun muassa punkia The Exploitedilta.

Pahan kukat tulee ensi-iltaan maaliskuussa 2016. Sitä kuvataan ilman Suomen Elokuvasäätiön tukea.

– Tätä ajankohtaisempaa ja katu-uskottavampaa elokuvaa ei voi tämän päivän Suomesta tehdä. Tämä tarina on pakko kertoa nyt, koska Suomen nykytilanne vaatii niin, kertoo elokuvan tuottaja Markus Selin.

Idea länsinaapurin mellakoista

Puhdistus- ja Kätilö -elokuvistaan tunnettu ohjaaja Antti J. Jokinen kuvaa nyt nykyajan Suomea. Ohjaaja vastaa myös käsikirjoituksesta.

– Sain ideani tehdä aiheesta elokuva Göteborgin mellakoiden jälkeen 2012. Halusin tehdä jotain yhteiskunnallista, riipaisevaa ja kaunistelematonta. Pahan kukat on autenttinen tarina Suomesta 2015. Se ei ole poliittinen elokuva, eikä se ota kantaa puolesta tai vastaan nyky-yhteiskunnan toimintamalleihin. Tarkoitus on dokumentoida syrjäytymistä ja turhautumista draaman keinon.

Koekuvaukset alkoivat tämän vuoden helmikuussa. Niihin osallistui kaikkiaan liki 500 nuorta.

– Rooleihin valitut ovat kaikki kokeneet lähiömaailman ja heidän taustansa peilaavat jollain tavalla myös hahmojen elämää. Ammattinäyttelijät ovat puolestaan ammattilaisia, joita olen arvostanut jo pitkään. Tärkeintä on kuitenkin se, että elokuvaohjaajana koin velvollisuudekseni juuri nyt esittää lähiön ja sen ihmiset vääristelemättä ja humaanisti. Mielestäni tällainen elokuva Suomesta on tehtävä nyt.

 

Kilpailut

Uusimmat