Miksi hampurilaisaterian jälkeen on pian nälkä? Tätä kehossasi tapahtuu Big Macin jälkeen

30.09.2015 10:05 -

Kukaan ei väitä Big Macia terveysruuaksi, mutta monet ovat yllättyneet netissä leviävästä infografiikasta hampurilaisen vaikutuksesta kehoon. 

Fast Food Menu Price julkaisi nettisivuillaan kiinnostavan infografiikan Big Macin vaikutuksista ihmiskehossa. Tiesitkö, että sen sulattamiseen voi mennä jopa kolme päivää? 

 

//

Beth Warren, author of Living a Real Life With Real Food in respons to our Infographic: "While the infographic is...

Posted by Fastfoodmenuprice.com on 23. syyskuuta 2015



10 minuuttia syömisen jälkeen  

Aivomme ovat kehittyneet valitsemaan mahdollisimmat kaloripitoisia ruokia. Big Macissa on 540 kaloria ja se päästää aivoissa valloilleen melkoisen annoksen hyvän olon kemikaaleja, kuten dopamiinia. Siksi hampurilaisetkin aiheuttavat riippuvuutta. Prosessi toimii samalla tavalla kuin huumeiden kanssa.

20 minuuttia syömisen jälkeen  

Sokerit valtaavat elimistön. Big Macit sisältävät suuria määriä isoglukoosia eli maissisiirappia ja natriumia. Molemmat aiheuttavat riippuvuutta ja voivat aiheuttaa ylipainoa, diabetesta ja sydäntauteja. 

30 minuuttia syömisen jälkeen  

Big Macissa on 970 milligrammaa natriumia. Niin suuri määrä voi johtaa kuivumiseen, jonka oireet muistuttavat nälän tunnetta. On helppoa sekoittaa kuivuminen nälkään, ja syödä lisää. Kun keho yrittää poistaa liiallista suolamäärää, sydämen pitää pumpata kovempaa. Se taas johtaa korkeampaan verenpaineeseen ja voi aiheuttaa sydäntauteja ja -kohtauksia. 

40 minuuttia syömisen jälkeen 

Hampurilaisen syömisen jälkeen jää usein nälkä, tai nälän tunne tulee lyhyen ajan päästä syömisestä. Kun glukoositasot laskee ja verensokeri heittelee, tekee mieli syödä lisää. Maissisiirappi aiheuttaa insuliinipiikkejä ja vielä suurempaa näläntunnetta. 

60 minuuttia syömisen jälkeen  

Keholla menee normaalisti 24 - 72 tuntia ruoansulattamiseen. Hampurilaisten sulattamiseen menee kauemmin, koska ne ovat rasvaisempia. Big Macin sulattamiseen voi mennä jopa yli kolme päivää. 

Ravitsemusasiantuntija Lisa Moskovitz kuitenkin toppuuttelee Yahoon haastattelussa, että ruoansulatus on yksilöllistä eivätkä kaikki reagoi samalla tavalla hampurilaisiin. Terveydentila, liikuntatottumukset ja nesteytys vaikuttavat suuresti hampurilaisen vaikutuksiin.

Kuva: Shutterstock

(Nova, Yahoo)

Kilpailut

Uusimmat