Scandinavian Music Groupin uusi levy tulee lokakuussa: Teemoja ovat valta ja sen eri muodot

15.09.2015 19:07 -

Scandinavian Music Group julkaisee kahdeksannen studioalbuminsa, Baabel, 16. lokakuuta.

Yhtye aloittaa syksyn klubikiertueensa albumin julkaisupäivänä Jyväskylän Lutakosta. Mittava rundi jatkuu aina joulukuulle saakka.

Levyn kaikki kappaleet on säveltänyt ja suurelta osin myös sovittanut Joel Melasniemi. Sanoituksista vastaa Terhi Kokkonen. Melasniemi ja Kokkonen ovat jälleen myös tuottaneet levyn itse, ja sen on miksannut Risto Hemmi.

– Levyn teemoja ovat valta ja sen eri muodot. Uskonto tai uskonnottomuus. Etuoikeutetun elämän sattumanvaraisuus ja hetkellisyys. Vastuu ja syyllisyys. Baabel voi olla ympäröivä maailma tai pään sisällä, mutta lopulta levyllä kuitenkin kuuluu toivo, Terhi Kokkonen sanoo.

Musiikillisesti levy on edeltäjäänsä kevyempi.

– Halusimme tehdä levyn, joka on yhtä häpeilemättömän taiteellinen kuin Terminal 2, mutta tanssittavampi ja kiihkeätempoinen. Tämän tahdissa ei ehkä twerkata, mutta valkoinen  Courtney Cox & Bruce Springsteen -paritanssi onnistuu helposti. Baabelissa on enemmän teräviä kulmia ja huonoa käytöstä kuin edeltäjässään, se ei ole erityisen juhlallinen levy, kertoo Joel Melasniemi.

Yhtyeenä Scandinavian Music Group on kokenut muutoksia. Bassoa soittaa nyt aiemmin muun muassa Wedding Crashersista tunnettu Oskari Halsti

Tulevalta albumilta julkaistiin maaliskuussa ensimmäinen single, Suurin rakkaus. Katso Terhi Kokkosen ohjaama musiikkivideo tästä:

 

Kilpailut

Uusimmat