Aira Samulin räppäsi pakolaisuudestaan kansalaispiknikillä – kuuntele

14.09.2015 10:03 -

Arto Sivonen, joka on yksi lauantaisen Suomi sanoo tervetuloa -kansalaispiknikin järjestäjistä näkee, että pelkoon vastataan nyt rohkeudella, lapset kertoivat haluavansa kunnioittaa pakolaisia ja Aira Samulinin tunteikas räppi kertoo siitä, kuinka sodan keskeltä lähtenyt nuori tyttö joutui aloittamaan elämänsä ilman unelmia.

Arto Sivonen on yksi useasta Suomisayswelcome-liikkeen toimijoista. Hän toteaa, että sadan hengen vapaaehtoisten joukko löytyi järjestämään  tapahtumaa ennätysvauhdissa. Vaikka piknik on takana, ei liike lopu. Sivonen sanoo, ettei nyt kannata hukata sitä rohkeutta ja halua mikä ihmisillä on.

– Tästä on puhuttu aika paljon tämän viikon aikana. Syistä miksi kaikki juuri nyt ovat valmiita tekemään jotain. Luulen, että se liittyy rohkeuteen. Koska moni on pelännyt ja moni pelkää ja pelko on nousemassa, ja ainoa tapa miten me saadaan se pelko alas on olla välittämättä siitä ja puhua ääneen siitä mitä mieltä me ollaan, hän sanoo.

Piknikille osallistui paljon perheitä ja lapset kertoivat omaan näkemyksensä siitä, minkä takia torille kokoonnuttiin. Moni tiesi kyseessä olevan tapahtuman, jossa vastaanotetaan pakolaiset Suomeen ja kunnioitetaan heidän saapumistaan tänne.

– Sen takia, kun pakolaiset on tullut tänne Suomeen ja me annetaan niitten tulla! Tervetuloa!, summasi neljäsluokkalainen Olivia.

Tapahtumassa puhunut ja räpännyt Aira Samulin totesi, että tuli Suomeen 400 tuhannen karjalalaisen pakolaisen joukossa.

– Nyt puhutaan vain muutamasta tuhannesta, niin eiköhän se onnistu.

Kuuntele Arto Sivosen, lasten ja Aira Samulinin haastattelu, sekä Samulinin pakolaisräppi.

Suomi sanoo tervetuloa -kansalaispiknik keräsi lauantaina 12.9. tuhatpäisen joukon ihmisiä, joka toivotti pakolaiset tervetulleiksi suomeen eri kielillä, usean artistin siivittämänä ja monien puheenvuorojen saattelemana. Tapahtuma oli osa kansainvälistä Europe Says Welcome -päivää.

Pitkin päivää kuultiin puheenvuoroja muun muassa pakolaisena Suomeen tulleilta sekä esimerkiksi aktivistipappi Marjaana Toiviaiselta, kirjailija Kjell Westöltä ja Leena Lehtolaiselta sekä entiseltä työministeriltä Lauri Ihalaiselta ja lukuisilta muilta.

Tapahtumassa oli esiintymässä Laura Voutilainen, Maarit ja Sami Hurmerinta, Scandinavian Music Group, Nicole Willis & Jimi Tenor sekä Gracias. Tapahtuman juonsivat räppäri Tommy Lindgren ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim.

Tapahtuma päättyi yhteiseen tanssiin.

Tällaisiin tunnelmiin päättyi #suomisayswelcome tapahtuma! pic.twitter.com/RaABkv3nkg

— Nova (@novasuomi) 12. syyskuuta 2015

 

 

Kuva: Kukka Ranta

(Nova / Vilma Vuorio)

Kilpailut

Uusimmat