Anssi Kelalta koskettava päivitys pakolaisista: Jos ihmisten hätä lakkaa koskettamasta meitä, lakkaamme olemasta ihmisiä

02.09.2015 12:16 -

Anssi Kela vetoaa suomalaisiin ja kehottaa auttamaan hädässä eläviä syyrialaispakolaisia. Hän kertoo linjastaan poiketen liikuttavasti omasta perheestään ja isyydestä.

Muusikko Anssi Kela kirjoitti hetki sitten koskettavan päivityksen Facebook-sivuilleen.

– En ole koskaan kirjoitellut tänne perheestäni tai muuten yksityisiksi katsomistani asioista. Poikkean linjasta tämän yhden kerran, sillä en tiedä, mistä muustakaan kulmasta lähestyisin tätä aihetta, hän aloittaa.

Kahden tytön isä kertoo päivityksessään leikeistä lastensa kanssa, joihin kuuluu muun muassa trampoliinilla hyppiminen.

– Tyttö oikein kupli ilosta ja kiljahteli, kun hypimme käsi kädessä. Pieni ihminen oli täynnä elämää, suuret silmät loistivat. Kun uppoan noihin silmiin, niin löydän niistä intoa, luottamusta, hämmästystä, iloa, uteliaisuutta ja silloin tällöin kärsimättömyyttä, kiukkua ja kyyneleitäkin.

Kela kertoo isyyteen liittyvän paljon pelon hallintaa. Hänellä on luonnollisesti lapsistaan jatkuva huoli. Isyyteen liittyvät tunteet ovatkin tehneet hänestä entistä haavoittuvaisemman ihmisten hädälle.

– On pelkkää sattumaa, että vietin kaunista syyspäivää lapseni kanssa trampoliinilla, enkä liian täyteen ahdetulla pakolaispaatilla Välimeren aalloilla. Minä en ole tehnyt mitään ansaitakseni asuinpaikan yhdessä maailman rauhallisimmista ja rikkaimmista maista. Pelkkää tuuria. Se, että tyttöni silmissä asuu pelon sijasta ilo, ei ole minun vanhemmuuteni voimannäyte, vaan satumaista onnea. Onnellista sattumaa.

Kela vetoaakin suomalaisia ojentamaan auttavan kätensä inhimillisen hädän edessä ja kehottaa ihmisiä tekemään lahjoituksia Syyrian konfliktin uhreille.   

– Jos ihmisten hätä lakkaa koskettamasta meitä, niin me lakkaamme olemasta ihmisiä.

Lahjoitusreitit löydät muun muassa Kelan päivityksestä

 

//

En ole koskaan kirjoitellut tänne perheestäni tai muuten yksityisiksi katsomistani asioista. Poikkean linjasta tämän...

Posted by Anssi Kela on 2. syyskuuta 2015

(Radio Nova, Facebook) 

Kilpailut

Uusimmat