Törmäsitkö Muumimuki-arvontaan Facebookissa? Se ja moni muu on sääntöjen vastainen

01.09.2015 14:02 -

Tällä hetkellä Facebookissa leviää nopeasti arvonta, jossa tarjolla on houkutteleva setti erilaisia Muumimukeja. Arvonta on kuitenkin Facebookin sääntöjen vastainen ja koko sivusto voidaan poistaa, mikäli arvonta ilmiannetaan Facebookille. 

Monet sivustot ja yritykset keräävät Facebook-tykkäyksiä ja näkyvyyttä käynnistämällä erilaisia ”tykkää ja jaa” -arvontoja. Yksi näistä on Kuppi kuumaa -sivusto, joka arpoo 31 kappaletta erilaisia Muumimukeja.

– Haluatko mukaan arvontaan? Tee se näin: Tykkää sivuistamme sekä jaa tämä kuva! Yksi onnekas voittaa nämä mukit 20.9.15. Voittajalle ilmoitetaan sivuillamme! Onnea arvontaan kaikille, aika alkaa nyt!, päivityksessä kirjoitetaan. 

ARVOTAAN KUVAN MUUMIMUKI SETTI! ( Näistä on hyvä juoda kahvia <3 ) Haluatko mukaan arvontaan? Tee se näin: Tykkää...

Posted by Kuppi kuumaa on 31. elokuuta 2015

Vaikka juurikin tämän tyyppisiä kilpailuja tulee vastaan harva se päivä, ovat ne kuitenkin Facebookin sääntöjen vastaisia. Facebookin ohje- ja tukikeskuksen sivuilla kerrotaan, että kilpailuissa voi pyytää tykkäämään julkaisusta ja kommentoimaan sitä, mutta ei jakamaan päivityksiä. Kilpailuihin ei voi myöskään pyytää tagaamaan kavereita. Facebook poistaa sääntöjä rikkovan sivuston. Yritykset ja sivustot eivät siis voi käyttää arvonnoissa ja kilpailuissa hyväkseen Facebook-käyttäjien henkilökohtaisia profiileja ja seiniä.

Jos siis jaoit Muumimuki-arvonnan, teit sen todennäköisesti aivan turhaan. Arvonta rikkoo sääntöjä ja on ajan kysymys, milloin se poistetaan tai ainakin sitä joudutaan muokkaamaan. Alle vuorokausi sitten julkaistua arvontaa on tällä hetkellä jakanut jo yli 13 000 henkilöä ja määrää kasvaa hurjaa vauhtia. 

Lisäksi koko arvontaa on epäilty huijaukseksi. Kuppi kuumaa -sivusto ei ilmoita ylläpitäjäänsä eikä sillä ole muita päivityksiä kuin arvonta. Esimerkiksi Feikit ja Huijarit -Facebook-ryhmä lisäsi arvonnan sivuilleen. Lisätietoa feikkiarvonnoista Verkon vaarat -sivuston artikkelissa

1.9.2015 klo 20:00: Kuppi kuumaa -Facebook-sivun päivitystä on muokattu Novan jutun kirjoittamisen jälkeen. Lisätty epäilys arvonnan todenmukaisuudesta. 

Kuva: Iittala

(Radio Nova, Facebook) 

Kilpailut

Uusimmat