Talmud Beachin vihreä video palkittiin parhaana Oulun musiikkivideofestivaaleilla

31.08.2015 18:55 -

Viikonlopun Pumpeligaalassa palkittiin kotimaisen musiikkivideokilpailun parhaimmisto. Voiton vei Tuomo Tuovinen ohjaamallaan Ain´t So Young -videolla. Myös Musta Barbaari ja Robin huomioitiin.

"Tämä video on taideteos, perinteinen soittovideo, jossa juuri mitään ei tapahdu. Se onnistuu imemään sisälleen kahdeksi ja puoleksi minuutiksi, luomaan oman maailmansa ja jännitteensä sekä vielä viimeisellä sekunnilla särkemään tämän täydellisen maailmansa. Teos sopisi tällaisenaan Banksyn Dismalandiin! Zoom back kamera", hehkutti tuomaristo perusteluissaan.



Tämän vuoden kilpailun tuomaroivat elokuvantekijä ja Fonal Records levy-yhtiön johtaja Sami Sänpäkkilä, palkittu valokuvaaja Perttu Saksa ja englantilaisen Radar-musiikkivideopalvelun perustaja Caroline Bottomley.

Lupaavan nuoren ohjaajan palkinnon eli Teinipumpelin voitti Ulla Heikkilä Sofalle tekemällään Tyttörukka-videolla.

Tänä vuonna palkittiin ensimmäistä kertaa myös paras kuvaus ja paras jälkituotanto. Parhaasta kuvauksesta palkittiin Jukka Moisio Linssipumpelilla Haamun (feat. Paperi T, Monsteri-Makke ja Kalifornia-Keke) Rushdie Remix -videosta.

Postpumpelin parhaista jälkitöistä sai Taito Kawata, Rudy Kulmala ja Hanna-Leena Kartano Musta Barbaarin Kuka pelkää pimeet –videon leikkauksesta, värimäärittelystä ja erikoistehosteista.

Kansanpumpeli-äänestyksen voitti Ville Rissanen Jälkan (feat. Robin) Kesärenkaat (se parempi versio) -videolla. Kansanpumpelista kisasivat kaikki kilpailuun lähetetyt 388 videota.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja juhlittiin 26.–30.8.2015. Festivaalit ovat osa elokuisia Oulun juhlaviikkoja. Näytöksissä ja muissa tapahtumissa vieraili viiden päivän aikana yhteensä 4800 kävijää eli lisäystä viime vuoteen on 500 kävijää. Loppuunmyytyjä näytöksiä olivat näytökset Amy ja PMMP – Tässä elämä on.

Festivaaleilla nähtiin 388 uuden kotimaisen musiikkivideon lisäksi runsaasti erikoisnäytöksiä ja musiikkielokuvia kuten Heaven Adores You, Machine Soul ja Midnight Sun.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 23. kerran 24.–28. elokuuta 2016.

Kilpailut

Uusimmat