Nämä rocktähdet ovat vasenkätisiä

23.08.2015 16:31 -

Vasenkätisyys on yleisempää muusikkojen keskuudessa kuin muun väestön joukossa. Jimi Hendrix on todennäköisesti kuuluisin vasenkätinen rocktähti, mutta ei suinkaan ainoa.

Moni rock-kuuluisuus on joutunut kääntämään instrumenttinsa, asettelemaan kitaran kielet uusiksi tai opettelemaan soittamaan oikealla kädellä vasenkätisyydestään huolimatta.

Tässä muutamia rocktähtiä, jotka ovat vasenkätisiä.

 

Kitarajumala Jimi Hendrix on varmaan yksi tunnetuimmista vasenkätisistä rocktähdistä. Hendrix käytii oikeaa kättä kirjoittamiseen, mutta soitti vasurilla. Opetellessaan soittamaan legenda soitti isältään salaa vasemmalla ja isän nähden oikealla kädellä, sillä hänen isänsä mielestä vasenkätisyys oli merkki paholaisesta.

 

Duane Allman, jonka Rolling Stone rankkasi vuonna 2003 maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi, heti Jimi Hendrixin jälkeen, oli vasenkätinen.

 

Duane Allman pic.twitter.com/01sSiTTdRh

— Corey Hatton (@yesisbest69) 16. elokuuta 2015

 

 

David Bowie soittaa kitaraa oikeakätisesti, vaikka onkin vasenkätinen. Syy on luonnollinen — aloittelevalle muusikolle ei löytynyt vasenkätisen kitaroita sodan jälkeisen Iso-Britannian kaupoista.

 

Cheap Trickin rumpali Bun E. Carlos on myös vasuri.

 

#LeftHandersDay Bun E. Carlos, drummer for @CheapTrick. pic.twitter.com/lj01Mk6Lhw

— Legacy Recordings (@SonyLegacyRecs) 13. elokuuta 2015

 

 

Aloitellessaan uraansa grunge-legenda Kurt Cobainilla ei ollut varaa kuin oikeakätisten kitaroihin, joiden kielten järjestyksen hän käänsi. Menestyksen myötä hän sai vasenkätisten Fender Jaguarit ja Mustangit käsiinsä. Hän myös työsti yhteistyössä Fenderin kanssa näiden kahden mallin hybridin ”Jag-Stangin”.

 

Myös monen soittimen taitava Phil Collins on vasenkätinen. Hän asetteli rumpusettinsä nurinperin, jotta se tuntuisi hänestä luonnolliselta.

 

The Smashing Pumpkinsin laulaja ja kitaristi Billy Corgan soittaa kitaraansa oikeakätisesti.

 

Myös Elvis Costello soittaa kitaraa oikeakätisesti vasenkätisyydestään huolimatta.

 

Black Sabbathin Tony Iommi ja Dire Straitsin Mark Knopfler kuuluvat myös vasenkätisten kitaristien joukkoon.

 

Happy Birthday! @MarkKnopfler @MartinGuitar #direstraits #MarkKnopfler pic.twitter.com/iAXk70ySbf

— Westside MI (@WestsideMI) 12. elokuuta 2015

  

 

Iggy Pop esiintyy yleensä ilman instrumenttia, mutta jos hänelle iskee kitaran kouraan, soittaa hän sitä vasemmalla kädellä.

 

Lyriikat Paul Simon on kirjoittanut vasemmalla kädellä, mutta kitaraa hän nappailee.

 

Beatles-tähti Paul MacCartneyn tarvitsi kääntää kitara ympäri huomatakseen pystyvänsä soittamaan sitä. Mutta Paul ei ollut yksinäinen vasuri bändissä, sillä myös Ringo Starr on vasenkätinen, jonka hänen isoäitinsä pakotti kirjoittamaan oikealla kädellä.

 

Oletko lukenut jo näistä kuudestatoista artistista, jotka ovat voittaneet palkintoja kuolemansa jälkeen?

Kilpailut

Uusimmat