Nuori näyttelijä Vesa-Matti Loirista: Hän on upea ihminen

18.08.2015 14:01 -

Janne Valve pääsi ensimmäisessä elokuvaroolissaan näyttelemään alan kovimpien konkareiden kanssa. Yksi näistä konkareista on Vesa-Matti Loiri, jota Valve kertoo ihailleensa jo lapsena.

Janne Valve on yksi 21.8. ensi-iltansa saavan Elämältä kaiken sain -elokuvan näyttelijöistä. Nuorukainen pääsi heti ensimmäisessä elokuvaroolissaan näyttelemään Vesa-Matti Loirin, Peter Franzénin, Armi Toivasen ja Jani Volasen kanssa.

— Tämä elokuva merkitsee minulle erittäin paljon. Jo se, että pääsi tekemään heti ensimmäistä juttua huippukonkareiden kanssa, on iso asia. Opin heiltä paljon, Janne Valve kertoo Novan haastattelussa.

Janne Valveen mukaan Laurin hahmoon samaistuminen oli hänelle helppoa. Hän sai ohjaaja Mika Kaurismäeltä hyvät ohjeet, joiden avulla roolin kehittäminen onnistui hyvin.

— Mikan kanssa oli mukavaa. Sai tarkat ohjeet, mutta kuitenkin melko vapaat kädet toimia. Hän sanoi juuri sen, mitä mieltä hän on. Se oli helppoa ja mukavaa työskentelyä.

Elämältä kaiken sain -elokuvan päätähti Vesa-Matti Loiri on Janne Valveen mukaan yksi hänen suurimpia idoleitaan.

— Oli aivan mieletöntä tavata hänet ja tutustua häneen. Hän on upea ihminen niin valkokankaalla kuin sen ulkopuolellakin. Veskuun tutustuminen on yksi elämäni huippukohtia. 

 

Urho (VESA-MATTI LOIRI) viettää vanhuudenpäiviään vanhassa, ränsistyneessä kotitalossaan – melko boheemilla tyylillä. Urhon rauha rikkoutuu, kun hänen tyttärensä Tiina (ARMI TOIVANEN) ilmestyy syntymäpäivävierailulle yhdessä poikaystävänsä Tomin (PETER FRANZÉN) ja tämän goottihenkisen teinityttären Emilian (LENITA SUSI) kanssa. Tiina järkyttyy isänsä elintavoista ja päättää muuttaa uusioperheensä kanssa isän taloon. Yhteiselo ei kuitenkaan suju niin kuin Tiina ja Tomi ovat ajatelleet — vanhan kotitalon remontointi osoittautuu taitamattomille kimurantiksi, eikä isäkään kaipaa kaitsemista. Lopullisesti harmonian sekoittaa Tiinan palkkaama remonttimies Kake (JANI VOLANEN), jolla on myös kokonaan muita suunnitelmia kuin mitä talon kunnostamiseen liittyy.

Kilpailut

Uusimmat