Daruden uutta albumi ovat työstäneet muiden muassa Apocalyptica ja Sebastian Rejman

07.08.2015 13:26 -

Darude julkaisee kahdeksan vuoden tauon jälkeen uuden albumin Moments perjantaina 14.8.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Beautiful Alien julkaistiin keväällä ja uusi albumi Moments julkaistaan 14. elokuuta. 

Moments-albumia ovat olleet tekemässä muiden muassa Jarkko Ehnqvist, Sebastian Rejman, Kristiina Wheeler, Apocalyptica, Tom Fall, Ville Heikkilä ja tuottajaduo Lope & Kantola. Tämän lisäksi levyä on sävelletty Tanskassa ja Ruotsissa.  

— Albumia tehdessä mietiskelin usein viimeistä viittätoista vuotta ja hetkiä, joita on matkalla ollut ensimmäisestä julkaisusta ja keikasta lähtien. Ystävät, Amerikkaan muuttaminen, perheen perustaminen, kanssamuusikot ja taustatekijät ovat kaikki vaikuttaneet voimakkaasti albumin fiilikseen ja soundiin. Säveltämisen ja kirjoittamisen lisäksi piti miettiä, miten yhdistää omat vakiosoundit ja niiden käyttötavat uuteen soundiin. Valitsin useita eri tahoja, joiden kanssa työstin biisejä ja sain käyttööni heidän näkemyksensä mun soundista ja tietenkin heidän oman soundinsa ja ammattitaitonsa, Darude kertoo. 

Darude jatkaa, että levyn sanoitukset ovat henkilökohtaisempia kuin aiemmin.  

— Tässä albumissa on paljon enemmän sanoituksia, joita olen ollut ainakin tarinoimassa ja tekemässä fiilistä siitä, mitä niiden pitäisi olla. Sillä tavalla tuntuu todella kivalta, olen antanut itsestäni henkilönä enemmän kuin aiemmin. Albumin nimi on Moments sen takia, että jokaisen biisin takana on joku tärkeä hetki tai siitä johtava ajatus. Albumilta löytyy festivaalin päälavalle sopivia anthemeja, mukana laulettavia radiokoukutuksia, trancen ja dubstepin vivahteita sekä tietenkin jokaisen Darude-albumin pakollinen chillari-fiilistely. 

Darude esiintyy viikonloppuna  Weekend Festivaaleilla sekä Suomessa että Virossa.

Darude julkaisi yli 15 vuotta sitten maailmanlaajuisen menestyskappaleen Sandstorm. Biisi myi yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se soi tänäkin päivänä ympäri maailmaa eri tapahtumissa. 

Kilpailut

Uusimmat