Totuus paljastui: Michael Jackson ei kirjoittanutkaan tätä hittiä

24.07.2015 11:46 -

The Simpsons -sarjan tiimoilta vuonna 1990 julkaistun Do The Bartman -hitin on pitkään ounasteltu olevan Michael Jacksonin kirjoittama. Nyt totuus kuitenkin on paljastunut.

The Simpsons -huuman ollessa kuumimmillaan sarjan tiimoilta julkaistiin vuonna 1990 The Simpsons Sing the Blues -nimeä kantava albumi, jolla oli mukana myös maailmanlaajuiseksi hitiksi muodostunut Do The Bartman -kappale. Tähän saakka on huhuttu, että biisiä olisi ollut kirjoittamassa itse Michael Jackson. Yksi syy huhuihin on Simpsons-luoja Matt Groeningin takavuosina heittämä kommentti, jossa mies ihmetteli, miten ”kukaan ei ole oikeasti vielä saanut selville sitä, että Michael oli mukana kirjoittamassa kappaletta”.

Huhu Jacksonin osuudesta Do The Bartmanin säveltämiseen on kuitenkin kumottu. Biisin on tehnyt Bryan Loren, joka on nyt myynyt kappaleen oikeudet vajaalla 40 000 dollarilla samalla paljastaen, ettei Jackson ollut mukana sävellystyössä.

- Biisin syntytarina on häirinnyt minua sen julkaisusta lähtien. Vaikka Matt Groening on useaan otteeseen toisin väittänyt, minä olen kappaleen ainut kirjoittaja.

Popin kuninkaalla oli kuitenkin osuutensa Do The Bartman -biisissä.

- Hän lauloi kappaleen taustalaulut, joten hän oli kyllä mukana sillä tavalla. Ehkä pelkkä laulusuoritus ei ole ihan mielenkiintoinen seikka, kuin se, että hän olisi tehnyt biisin.

Do The Bartman nousi ilmestyttyään listojen kärkisijoille ympäri maailmaa. Sinkku oli ykkösenä muun muassa Australiassa ja Norjassa. Suomessa se kipusi sijalle 5.

(Nova, NME)

 

Kilpailut

Uusimmat