Suomalaisen Helly Luvin musiikkivideo raivostutti Isiksen

22.07.2015 08:57 -

Kuvitteelliseen kurdistanilaiseen pikkukylään sijoittuvassa tarinassa rauhan rikkoo paikalle saapuva sotilassaattue. Lahdessa kasvaneen laulajattaren ja aktivistin Helly Luvin eli Helan Abdullan saamasta tappotuomiosta uutisoi Suomessa ensimmäinen Yle.

Kurdiatustainen Abdulla on Suomen kansalainen, mutta asuu tällä hetkellä Irakin Kurdistanissa. Nainen joutuu tällä hetkellä asumaan tarkoin vartioiduissa luksushotelleissa tappouhkausten takia, kertoo Iltalehti.

Taiteilijanimeä Helly Luv käyttävä26-vuotias Helan Abdulla syntyi Iranissa ja pakeni perheineen pakolaisleirille Turkkiin. Perhe sai turvapaikan Lahdesta. Yle kertoo, että Helly Luv lähti 18-vuotiaana Yhdysvaltoihin tekemään musiikkia.

Kurdinationalisti Abdulla on herättänyt maailmalla huomiota konservatiisten muslimien mielestä säädyttömillä videoilla, joissa hän esiintyy meikattuna ja muutenkin laitettuna, ja kappaleiden sanomakin ärsyttää tiettyjä ryhmiä.

Nykyään Helly Luv asuu Irakin Kurdistanin pääkaupungissa Arbilissa. Hänen musiikkivideoitaan on Youtubessa katsottu yli neljä miljoonaa kertaa. Laulajan musiikki yhdistelee kurdinationalismia ja vallankumouksellisia ajatuksia. Helly Luv onkin saanut vuosien ajan lukuisia tappouhkauksia ja arki kuluu turvamiesten saattelemana. Viimeisimmät uhkaukset tulivat viime kuussa julkaistusta musiikkivideosta Revolution. Iltalehden mukaan videon ajatus oli alun perin olla vastalause terrorismille, mutta se on nyt tulkittu Isisin vastaiseksi mielenosoitukseksi.

– Minua ja perheeni henkeä on uhattu. Olen saanut tappouhkauksia, Helan kertoo Ylen haastattelussa.

Helan kertoo Ylelle, että muun muassa Isis on luvannut hänen päästään yli 100 000 dollarin palkkion.

Revolution-videon lopussa Helly Luv kertoo, että Isis oli kuvaushetkellä vain kolmen kilometrin päässä kuvauspaikasta.

Katso myös Helly Luvin vierailu Huomenta Suomessa!

Kilpailut

Uusimmat