Miten varautua festareille? Novan kaikenkattava tietopaketti kertoo!

02.07.2015 18:30 -

Loppuunmyytyjä festareita, hirmuhellettä ja lomalaisia – tulevana viikonloppuna kesäinen juhlinta täyttää Suomen. Mutta tuliko pakattua mukaan kaikki tarvittava?

Alkukesän kylmä sää on luonut kovat odotukset tulevalle festariviikonlopulle, joten Novan nettitoimitus kasasi kaikille hirmuhelteistä hullaantuneille festarikävijöille viime hetken muistilistan kaikesta siitä, mitä onnistuneen kesäviikonlopun eteen kannattaa mukanaan raahata.

Perustarpeet

Jos kauniinvalkeaa skandinaavi-ihoaan on koko alkukesän ajan tullut piiloteltua vaatteiden alla, ei festarit ole välttämättä se paras paikka lähteä hakemaan ensikosketusta tämän kesän aurinkoon. Siispä, aurinkorasva on ehdoton festarivaruste tänä viikonloppuna. Auringossa ilman suojaa vietetyn päivän jälkeinen jortsailu ei ole mukavaa, kun vaatteet hankaavat paloauton punaisen ihon kanssa. Mikäli luulet palavasi auringossa joka tapauksessa, kannattaa samalla pakata mukaan after sun -rasvaa.

Toinen ehdottoman tärkeä varuste on tyhjä vesipullo, sillä nestehukan riski kasvaa hirmuhelteessä. Novan nettitoimitus suosittelee kahta lasillista vettä aina yhtä lasillista alkoholiannosta kohtaan. Festarialueelta löytyy usein monta eri vesipistettä. Käsidesi on mukava tilkka puhtautta aina bajamajassa pistäytymisen jälkeen tai ennen eväiden syöntiä.

Ruokatarpeista banaani on paras kaveri yllättävän nälän hetkellä, ja toimii hyvin myös kun kaveri alkaa kiukuttelemaan tai meinaa pyörtyä. Mukaan reppuun kannattaa sulloa myös sipsiä tai muuta suolaista, eikä mahaa kannata täyttää vain nestemäisellä festariravinnolla.

Vaikka festarialueella saattaisikin kortti kelvata, niin mitäs sitten kun korttikoneiden verkkoyhteydet pettävät? Pankkiautomaatteja ei kesäjuhlilta löydy, joten mukaan kannattaa varata sopiva määrä käteistä. Suosittelemme kuitenkin muistamaan, että mitä enemmän rahaa kantaa mukanaan, sitä enemmän sitä kuluu — pienessä festarihumussa rahat katoavat nopeasti benji-hyppyihin ja muihin hyviin ideoihin.

Tapahtuma-alttiin varatavarat

Mikäli tuntuu siltä, että juuri sinulle sattuu ja tapahtuu, niin kannattaa mukaan pakata muutamat lisätarvikkeet.

Jos kaverit meinaavat aina kadota, tai meinaat kadota aina itse, niin pidä ihmeessä huoli siitä, että kännykässäsi riittää akkua. Jos olet festarikävijänä enemmänkin rällästäjä kuin Instagram-hehkuttaja, niin tapahtuma-alueelle ei kannata kantaa sitä uudenkarheaa älykännykkää. Mikäli tiedät puhelimesi akun loppuvan, niin kannattaa kaupasta kipaista kannettava varalaturi.

Apteekkia ei festareilta löydy, joten esimerkiksi allergialääkkeitä ei niitä tarvitsevan ulkoilmajuhlijan kannata unohtaa. Kyyppakkaus auttaa tarvittaessa ampiaisen piston hoitamiseen. Novan nettitoimituksen saamien toisen käden tietojen mukaan se toimii myös väliaikaisena kadonneen äänen palauttajana.

Sadetta ei pitäisi tänä viikonloppuna olla luvassa, mutta mikäli sadekuurot tuntuvat seuraavan sinua tai tiedät päätyväsi illan päätteeksi hyppimään ojissa ja lätäköissä, niin pakkaa ihmeessä mukaan myös taskusadettakki ja laita jalkaan kumpparit!

Lisäksi, käy läpi kaikki mahdolliset aikaisemmat vastoinkäymisesi. Jos avaimet tuntuu hukkuvan, sido ne kiinni itseesi. Jos tapahtumalippu meinaa kadota, printtaa mukaan varakopio. Tai jos shortsit repeää reivatessa (kuten allekirjoittaneelta), pakkaa mukaan vielä yhdet varavaatteet.

Muuta huomioon otettavaa

Kaikkea juotavaa ei tarvitse nauttia ennen festarialueelle ampaisua, sillä monilla festareilla, kuten Ruisrockissa, on narikka. Harva on keksinyt että vaikka festarialueelle ei saa viedä omia juomia, niin sääntöjen mukaan tapahtuma-alueen ulkopuolella ne voi jättää narikkaan. Tavarat saa sitten alueelta poistuessa ja näin suu ei kuivaa takaisinmenomatkallakaan. Toki narikkaan voi jättää myös muuta tavaraa, jota ei jaksa kantaa keikalta toiselle mukanaan.

Jos aiot ottaa älypuhelimesi festareille mukaan, kannattaa siihen asentaa tapahtumaa varten tehty festarisovellus. Esimerkiksi Ruisrock tarjoaa kävijöilleen sovellusta, joka hälyttää ennen suosikkiartistien keikkoja, näyttää aluekartan ja sisältää kaikki tarvittavat festivaalifaktat.

Alueelta löytyy aina infopiste, josta saa esimerkiksi korvatulppia, käsiohjelmia sekä ensiapua. Löytötavarat toimitetaan usein narikkaan.

Lataa mahdollinen mobiilipääsylippu kännykkääsi hyvissä ajoin ennen portteja, sillä matkapuhelinverkkojen kuuluvuus lähellä portteja on arvaamaton, eikä liputta auta muu kuin lähteä metsästämään 3G-tolppia kännykkään.

Lisäksi mukaan kannattaa pakata festareille soveltuvaa hassutteluhärpäkettä. Festarihattu, hauska asuste tai muu yllättävä krääsä toimii loistavasti nostattamaan festaritunnelmaa. Aurinkolasit joista roikkuu viikset? Värikäs pilli, jonka kirkuvalla vihellyksellä kaverisi tietävät aina missä viiletät? Vain mielikuvitus on rajana! Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että rakkaaksi muodostunut asuste katoaa jossain vaiheessa ja luultavasti myös pysyy kadonneena.

Viimeisenä, huono-onniselle toimittajalle harvemmin ajankohtainen kesäkumi kannatta myös pakata matkaan, sillä kuumana kesäpäivänä ei voi koskaan tietää milloin onni potkaisee. Ja kun se onni ei potkaise, niin näistä festareillakin jaettavista munasukista saa tehtyä hauskoja ilmapalloja. 

Lisäksi täytyy lisätä toimituksen perältä huudettu muistutus siitä, että jos juhlijalla on tapana potea juhlinnan jälkeistä festaripahoinvointia, niin kannattaa miettiä mitä syö – ja miltä se tuntuu seuraavana aamuna.

Tulevana viikonloppuna Suomi täyttyy festarikansasta kun kymmenet tuhannet ihmiset suuntaavat muun muassa Suomen vanhimmille musiikkifestivaaleille Turkuun Ruisrockiin sekä Lahdessa järjestettäville, tuhannella pahvisella Nicki Minajilla kohahduttaneille urbaanin musiikin Summer Up -festareille.

Jäikö listasta uupumaan joku elintärkeä festarivaruste? Kerro meille kommenteissa!

Kilpailut

Uusimmat