Ruisrock-festivaalia vietetään tulevana viikonloppuna

29.06.2015 12:40 -

Turun Ruissalossa 3.–5. heinäkuuta juhlittava Ruisrock täyttää tänä kesänä jo 45 vuotta. 

Yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti jatkuneista rockfestivaaleista, Ruisrock järjestetään ensi viikonloppuna. 

Tänä kesänä Ruisrockin lavoilla esiintyy yhteensä 67 bändiä ja artistia. Odotetuimpiin esiintyjiin lukeutuvat esimerkiksi yhdysvaltalaiset hiphop-artistit Pharrell Williams ja A$AP Rocky, brittiläiset pop-tähdet Ellie Goulding ja Disclosure sekä ruotsalainen dj-tuottaja-kaksikko Axwell ja Ingrosso. 

Ulkomaisten nimien lisäksi Ruisrockissa soittaa suuri määrä kotimaisia eturivin muusikoita. Lavoille nousevat mm. Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Antti Tuisku, Disco Ensemble, Apulanta, Mokoma ja Michael Monroe.

Moni yhtye valmistelee Ruisrockia varten erityisshow’n. Don Huonot tekee festivaalilla yhden harvoista kesän keikoistaan, Kingston Wallin jäsenet nousevat lavalle bändinsä muistoksi viimeisen kerran ja Amorphis soittaa Ruisrockissa 20-vuotiaan Tales From The Thousand Lake -albuminsa kokonaisuudessaan.

Ruisrock on laajentanut tänä vuonna festivaalialueella ja sen lähistöllä tapahtuvia aktiviteetteja. Alueohjelmaesityksen määrää on kasvatettu niin, että taidetta, performansseja ja muuta oheisohjelmaa on tarjolla Ruissalossa 55 eri tekijältä. Lisäksi alueelle rakentuu 13 design-myyjän kokonaisuus, josta yleisö voi ostaa kotimaisten käsityöläisten valmistamia tyylikkäitä festivaaliasusteita.

Ruisrockin matkapuhelinsovellus on nyt ilmaiseksi ladattavissa iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin. Se perustuu avoimen lähdekoodin FestApp-sovellukseen ja sitä ovat olleet tekemässä vuosien varrella kymmenet ohjelmistokehittäjät yhteistyössä Ruisrockin vastaavan tuottajan Annakaisa Anttilan kanssa.

Ruisrock 2015 -artistit ja -aikataulut voit tarkastaa festivaalin kotisivuilta. 

Kilpailut

Uusimmat