Jari Hedman Wimbledonista: Elitistinen kuva ei pidä paikkaansa

29.06.2015 10:12 -

Tennisvalmentaja ja urheiluselostaja Jari Hedman veikkaa Jarkko Niemisen vievän voiton Lleyton Hewittistä Wimbledonin avausottelussa. Hedmanin mukaan kuuluisaa tennisturnausta pidetään turhaan elitistien kohtauspaikkana.

Suomen virallisena ”tennisäänenä” tunnettu Jari Hedman sanoo, ettei Wimbledonin tennisturnaus ole yläluokan tapahtuma, vaikka otteluita onkin usein seuraamassa yläluokan väkeä kuninkaallisista lähtien.

— Wimbledoniin myydään vuoden aikana noin 550 000 lippua, joista vain kymmenen prosenttia menee yhteistyökumppaneille ja sponsoreille. Päivittäin myydään 5000 lippua portilta, eikä lippujen hinta ole paha. 

Hedman sanoo, että Lontoossa järjestettävän tennistapahtuman lippujen hinnat liikkuvat halvimmillaan kahdeksan punnan paikkeilla, eli maksavat vajaat 12 euroa.

— Sinnehän saa tuoda omat eväätkin mukaan. Monet tulevat paikan päälle vain jonottaakseen lippuja, vaikka eivät niitä ostakaan. Kun he pääsevät lippuluukulle he siirtyvät takaisin jonon perälle. Syy on se, että he tulevat vain tapaamaan ihmisiä. Se on niin kiva tapahtuma, Hedman kertoo.

"Jarkko Niemisellä kovempi nälkä voittaa" 

Wimbledonin otteluita voi seurata MTV Sport 1:ssä sekä MTV Katsomossa Jari Hedmanin selostamana. Lähetykset käynnistyvät tänään kello 15. Suomalaisittain luvassa on mielenkiintoinen ottelu, sillä uraansa lopettava Jarkko Nieminen kohtaa Lleyton Hewittin.

— Mielenkiintoinen ottelu luvassa. Herrat ovat kohdanneet viisi kertaa aiemmin ja Lleyton on voittanut kaikki aiemmat kohtaamiset. Mutta hän ilmoitti jo aiemmin, että tämä on hänen viimeinen kautensa. Toistaiseksi se ei ole hänen osaltaan ollut ruusuilla tanssimista. Hän on hävinnyt kuusi ottelua seitsemästä. Ei varmasti ole parhaassa tikissä, Hedman arvioi.

Jari Hedman arvelee Jarkko Niemisen olevan nälkäisempi voiton suhteen kuin Hewitt.

— Tänään ne vähäiset roposet jotka taskusta löytyy, menee kyllä Jarkon piikkiin.

Kuuntele haastattelu: 

Kilpailut

Uusimmat