Softenginen uusi sinkku kertoo suorin sanoin ihastumisesta

18.06.2015 21:19 -

Viime vuonna kehutun debyyttialbuminsa julkaissut Softengine palaa uudella singlellä All About You & I.  

Softenginen laulaja-kitaristi Topi Latukka on säveltänyt viimeisen vuoden aikana kappaleita myös muille artisteille. Tätä kautta sai alkunsa myös uusi single All About You & I

 Sain jonkin aikaa sitten viestin kustantajalta, että eräs tunnettu elektronisen musiikin tuottaja ja artisti hakee uutta biisiä. Tein biisin ja demon valmiiksi, mutta kaiken kiireen keskellä sen tekemisessä ehti kuitenkin vierähtää niin kauan aikaa että deadlinet menivät yli. Levy-yhtiö kuitenkin innostui biisistä ja ehdotti, että tehdään siitä Softenginelle ensimmäinen sinkku. Sovitettiin biisi uusiksi ja saatiin loppujen lopuksi biisi rullaamaan juuri sillä lailla miltä halutaan kuulostaa tällä hetkellä, Topi Latukka kertoo.

Softengine tekee keikkojen ohella jatkuvasti uutta musiikkia. Kesäkuussa bändi lähtee Saksaan biisinkirjoitusreissulle hiomaan tulevan albumin kappaleita. Tiedossa on aiempaa suoraviivaisempaa materiaalia. 

— All About You & I on aika paljon maanläheisempi biisi kuin meidän aiemmat. Debyyttilevy oli lähinnä filosofista pohdintaa, kun taas uusi sinkku kertoo suorin sanoin ihastumisesta. Ollaan muutenkin nyt hieman suoristettu kulmia. Panostetaan uudessa materiaalissa enemmän tietyn tunnelman välittymiseen ja siihen että kuuntelija oikeasti ymmärtää mitä biiseissä kerrotaan.

Viime vuodesta on jäänyt Latukalle todella hyvät tunnelmat, ja yhtye odottaa tulevaisuutta innolla. 

— Levy otettiin hyvin vastaan ja keikoilla on ollut tosi hyvin väkeä. Porukka osaa biisit ulkoa ja bilettää mukana. Mikä sen parempaa? Tulevaisuudessa olisi mahtavaa saada kasvatettua fanikuntaa uuden musiikin myötä.

Kilpailut

Uusimmat