Juhannusmuistio: Tarkasta miten kaupat palvelevat ja bussit kulkevat

18.06.2015 09:35 -

Juhannus vaikuttaa muun muassa kauppojen aukioloaikoihin ja julkiseen liikenteeseen.

Juhannuksena on hyvä liputtaa. Liputus alkaa juhannusaattona eli perjantaina kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä lauantaina kello 21. 

Kaupat:

Kaupat saavat olla auki juhannusaattona eli perjantaina kello 7-12. Juhannuspäivänä kaupat ovat suurimmaksi osaksi kiinni. Sunnuntaina kaupat ovat auki normaalisti sunnuntaiaukioloaikojen mukaisesti. Huoltamot, kioskit ja haja-asutusalueiden kauppojen aukiolo on vapaata.

Alko:

Alkot ovat avoinna torstaina kello 20 asti. Juhannusaattona perjantaina ne ovat auki kello 9-12. Juhannuspäivänä ja sunnuntaina Alkot ovat kiinni.

Pankit:

Ovat juhannuksena suljettuina ja useammat konttorit sulkevat ovensa torstaina jo hieman normaalia aiemmin.

Posti:

Postin omat myymälät ovat pääsääntöisesti auki torstaina kello 18 asti. Juhannusaattona perjantaina ja juhannuspäivänä lauantaina Postin omat liikkeet ovat kiinni. Postin kumppaniyritysten hoitamat postit palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan. Joulupukin Pääposti Napapiirillä on avoinna koko juhannuksen.

Apteekit:

Apteekkien aukioloajat ja yhteystiedot voit tarkastaa tältä sivulta. Yleisesti jotkin apteekit ovat avoinna läpi juhannuksen.  

Junat:

Kauko- ja lähijunat kulkevat torstaina pääsääntöisesti perjantaiaikataulujen mukaan. Juhannusaattona junat kulkevat pääsääntöisesti lauantaiaikataulujen ja juhannuspäivänä lauantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä kulkee lauantai-iltana joitakin lisävuoroja. Kaukoliikenteessä osa junavuoroista on peruttu ja osa korvataan linja-autoilla, VR kertoo. Syynä ovat rataverkon kunnostustyöt. Niiden vaikutus junaliikenteeseen ilmenee tällä sivulla.

Matkahuollon bussit liikennöivät juhannusaaton iltana ja juhannuspäivänä lauantaina rajoitetusti. Osa vuoroista jää kokonaan ajamatta, Matkahuolto kertoo.

HSL:

Torstaina ajetaan perjantain aikataulujen mukaan – eli bussien ja junien yöliikenne ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä.
Juhannusaattona perjantaina HSL:n liikenteessä ajetaan lauantain aikataulujen mukaan. U-linjojen bussit ajavat lauantaiaikatauluin klo 13 asti, minkä jälkeen U-linjoista ajetaan vain osa.

Juhannuspäivänä lauantaina 20.6.2015 bussit, metro ja raitiovaunut kulkevat sunnuntaiaikatauluin ja liikenne alkaa noin klo 11. Laivaterminaalien raitiolinjat 4T ja 9 aloittavat liikenteensä jo aikaisemmin aamulla. 

Lähijunat ja Suomenlinnan lautta kulkevat sunnuntaiaikatauluin juhannuspäivän aamusta alkaen. 

Raitiolinja 4T liikennöi klo 9 - 11 poikkeusaikataulujen mukaisesti reitillä Katajanokan terminaali - Ooppera ja klo 11 alkaen sunnuntaiaikataulun mukaisesti. Linja 9 liikennöi poikkeusaikatauluin klo 6 - 11 ja klo 11 alkaen sunnuntaiaikataulun mukaisesti.

Bussien yöliikenne ajetaan juhannuspäivän jälkeisenä yönä, mutta U-linjoilla on liikennettä vain rajoitetusti.

Kuvat: Shutterstock 

Kilpailut

Uusimmat