Yli 90 miljoonaa albumia myynyt Richard Clayderman konsertoi Suomessa — vieläkö muistat hurmuripianistin?

10.06.2015 22:06 -

Maailman suosituimpien kevyen musiikin pianistien joukkoon lukeutuva Richard Clayderman saapuu konsertoimaan Lahteen lokakuussa. Clayderman esiintyy Sibeliustalossa lauantaina 3. lokakuuta. Liput maksavat alkaen 39 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupisteessä torstaina 11. kesäkuuta.

Clayderman esiintyy Sibeliustalossa lauantaina 3. lokakuuta. Liput maksavat alkaen 39 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupisteessä torstaina 11. kesäkuuta.

Sibeliustalossa saadaan kuulla tämän romanttisen musiikin mestarin suosituimpia lauluja, kuten Ballade pour Adeline sekä sävellyksiä Claydermanin uudelta Romantique -albumilta.

Claydermanin suosio on ainutkertaista, sillä pelkästään Ballade pour Adeline –levytystä on myyty ympäri maailman kaikkiaan 22 miljoonaa kappaletta.

Ranskassa vuonna 1953 syntynyt Clayderman (alkujaan Philippe Pagès) aloitti pianonsoiton jo lapsena pianonopettajaisänsä ohjauksessa. Jo kuusivuotiaana Claydermanin kerrotaan lukeneen nuotteja paremmin kuin kotikieltään ranskaa. Clayderman voitti ensimmäisen pääpalkintonsa pianokilpailussa 16-vuotiaana. Kaikkien yllätykseksi hän kuitenkin luopui klassisesta musiikista pian tämän jälkeen ja siirtyi kevyen musiikin pariin.

– Halusin tehdä jotain erilaista, joten perustin ystävieni kanssa rock-bändin, Clayderman kertoo. – Olin tuohon aikaan kuitenkin jatkuvasti rahapulassa. Lisäksi isäni sairastui vakavasti, joten jouduin alkamaan hankkia elantomme ja ryhdyin säestäjäksi ja keikkamuusikoksi. Huomasin pitäväni tuosta musiikinlajista. Näin ajauduin vähitellen eroon klassisesta musiikista, jonka opiskelu on toisaalta antanut soittamiselleni vahvan pohjan, Clayderman jatkaa.

Claydermanin elämä muuttui vuonna 1976, kun hän sai puhelinsoiton levytuottaja Olivier Toussaintilta. Tämä etsi soittajaa uudelle Adeline-kappaleelle. Tuolloin vasta 23-vuotias ja vielä Philippe Pagès’in nimeä kantanut nuorukainen valittiin 20 pianistin joukosta kappaleen levyttäjäksi. Levytyksessä Philippe otti taiteilijanimekseen isoäitinsä sukunimen sen helpomman lausumisen vuoksi. Samalla Richard Claydermanin huikea ura oli saanut alkunsa.

Tähän päivään mennessä Clayderman on levyttänyt yli 1 200 sävelmää. Hänen levyjään on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta, ja hän on saavuttanut uskomattomat 267 kultalevyä ja 70 platinalevyä. Nyt tämä huikea artisti saapuu Suomeen kaikkien pianomusiikin ystävien iloksi. Konsertti on Lahden Sibeliustalossa lauantaina 3. lokakuuta.

Kilpailut

Uusimmat