Jari Sillanpää: Säälin niitä, jotka eivät pääse juhlakonserttiini

09.06.2015 09:50 -

Helsingin Olympiastadionilla lauantain hyväntekeväisyyskonsertissa Uuden lastensairaalan hyväksi esiintynyt kansansuosikki kertoi Novalle odottavansa malttamattomana omaa stadionkeikkaansa.

Live Aid Uusi Lastensairaala -konsertin keräys tuotti yli kaksi miljoonaa euroa. Keräystulos lahjoitetaan lyhentämättömänä Uuden lastensairaalan rakentamiseen.

Gangnam Style -jorauksellaan koko Helsingin Olympiastadionia liikuttaneen "Siltsun" lisäksi lavalle nousivat muun muassa Chisu, Adam Lambert, Robin, Juha Tapio ja monet muut suosikit. Yhteensä esiintyjiä oli kolmisensataa kuoroineen ja orkestereineen.

Projekti oli Sillanpäälle erityisen rakas. Mies lähti mukaan jo vuonna 2013, jolloin hän kuuli hankkeen vetäjän, tuoreen liikenne- ja viestintäministerin Anne Bernerin varainkeruuhankkeesta. Sillanpää soitti Bernerille ja ilmaisi halunsa kerätä rahaa omalla Liekeissä-kiertueellaan. Keräyslupa heltisi ja Sillanpää keräsikin aimo potin, 60 000 euroa.

– Tavattiin sitten jossain vaiheessa uudestaan ja Anne kertoi, että hänellä on haave saada Suomen artisteja yhteen ja tehdä joku äänite tähän projektiin, kertoi Sillanpää. Tästä kasvoi ensin Lohtu-kappale ja musiikkivideo, ja kaiken kruunasi upea stadionkonsertti kesäkuun 6. päivänä.

– Omat kokonaisuudet ja omat jutut tulevat kuitenkin aina olemaan ykkössijalla. Yhteiskonserteissahan oleminen on yhtä odottamista. On tosi tylsää, kun ei saa itse koko ajan olla lavalla, nauraa Sillanpää.

Oma juhlakonsertti kutkuttaa

Suomen suosituimpiin esiintyjiin lukeutuva Sillanpää kruunattiin Tangokuninkaaksi tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Seuraavan kerran Sillanpää kapuaa Olympiastadionin lavalle omassa juhlavuotiskonsertissaan elokuun 16. päivänä. Samainen päivämäärä on myös miehen 50-vuotissyntymäpäivä. 

– Konsertin runko on valmis. Me jaetaan konsertti neljään jaksoon. En ole vielä valinnut kaikkia biisejä, mutta kyllä se alkaa jo hahmottua. Mukana on nuoruutta, uran alkua, mutta toki myös tätä päivää. Haasteellisinta on se, että mä haluan tuona päivänä muuttaa stadionin pikku klubiksi. Tekniikallahan sen voi tehdä, koska se on mennyt niin paljon eteenpäin: vaikka kuiskaisin, ääni kantaa takakaarteeseen, joka on sekin ihan loppuunmyyty. Me voidaan luoda erilaisia tunnejuttuja ja mä olen siitä ihan innoissani!

Mukana on myös Sillanpään vanha ystävä Marco Bjurström, jonka läsnäoloa mies kiittelee jo etukäteen vuolaasti.

– On ihanaa että Marco pääsi mukaan, hän on niin ammattilainen. Mehän ollaan tunnettu toisemme jo ennen kuin minusta tuli Tangokuningas. Konsertista tulee niin hieno! Mä säälin niitä ihmisiä, jotka eivät pääse paikalle. Toivottavasti mä en pillitä läpi koko keikan. Pikku-Jari sai oman stadionkonsertin!

Lisää aiheesta:

Kaikki mukana! Jari Sillanpää pisti koko stadionin tanssimaan Gangnam Stylea

Adam Lambert: Käynti lastensairaalassa vaikutti tulooni Suomeen

Mira Luoti Live Aid Uusi Lastensairaala -konsertista: Tämä on elämys, josta ei kannata jäädä paitsi

Elastinen lupaa suuren yllätyksen Live Aid Uusi Lastensairaala -konserttiin

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat