Mariska oppi rakastamaan itseään ja patistaa muita samaan: Oon ihan ok tällaisena!

29.05.2015 13:30 -

Soololevyn seuraavaksi julkaiseva Mariska puhuu itsensä rakastamisesta ja hyväksymisestä uudella kappaleellaan Itserakkausjuttuu. Ulkonäkökeskeisessä maailmassa unohtuu väliillä se oleellinen, itsensä rakastaminen.

Kuuntele haastattelun ensimmäinen osa:



Kuuntele hastattelun toinen osa:



— Olen odottanut tätä hetkeä pitkään, että saan uusia juttua julki. Kiitollinen olo, Mariska iloitsee Novan Elina Kottosen haastattelussa.

Itserakkausjuttuu on ensimmäinen single lokakuussa ilmestyvältä sooloalbumilta, jota on työstetty yhdessä tuottaja Jukka Immosen kanssa.

— Kappale on aiheesta, joka kestää toistoa. Toivon, että tämä asia on pysyvä. Itsensätsemppausta. Olen väsynyt siihen kaiken maailman vertailuun ja itsensä huonona pitämiseen. Tämä on vähän käänteinen asia, Mariska kuvaa uuden biisinsä sanomaa.

Julkinen ammatti näyttää puolensa. Sen on huomannut myös Mariska. Erityisesti naisena saa helposti palautetta myös sellaisista asioista, jotka eivät liity ollenkaan musiikkiin. Mariska pohtii ulkonäkökeskeistä ajatusmaailmaa uudessa kappaleessaan.

— Otti päähän mielestäni epäasialliset kritiikit liittyen esimerkiksi mun ulkonäköön. Ajattelin, että eihän mussa vikaa ole. Oon ihan ok tällaisena. Kyllä yksi tämän näköinen tyyppi mahtuu tähän maailmaan. Kaikennäköinen itsensä ja toisten mollaaminen ja ankaruus. Sitä voisi vähän eri vinkkelistä katsoa, laulaja muistuttaa.

Mariska on oppinut suhtautumaan itseensä kokonaan uudella tavalla. Inho ja kritiikki omaa itseään kohtaan on kadonnut.

— Otan joka päivä ajan itselleni ja kehun itseäni. Tavallaan sillä saa katkaistua sellaisen itsensä mollaamisen.

Mariska palaa uuden materiaalin myötä myös osittain räpin puolelle.

— Musta alkoi pari vuotta sitten tuntua siltä, että on aika palata juurille, niihin musiikillisiin maisemiin, joissa viihdyin parikymppisenä. Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana tehnyt melkoisia genreseikkailuja ja koen ne tärkeiksi tutkimusmatkoiksi tyylini hioutumisen kannalta. Mutta nyt singahdan takaisin siihen, mihin asiat jätin viimeisellä soololevylläni 2005. Tuntuu kuin ympyrä olisi sulkeutumassa muutenkin, sillä teen yhteistyötä tuottaja Jukka Immosen ja ensimmäisen keikkamyyjäni Matti Kaunisveden sekä monien muiden jo urani alkutaipaleella tärkeiksi tulleiden ystävieni kanssa. Toki tekijätiimissä on mukana myös uusia tuttavuuksia, sillä pakkaa on aina hyvä vähän sekoittaa", sanoo Mariska.

Tarkasta tämä -singlellä julkisuuteen rymistelleeltä Mariskalta on aiemmin ilmestynyt kolme rap-albumia: Toisin sanoen (2002), Memento mori (2004) ja Suden hetki (2005), sekä Mariska & Pahat Sudet -yhtyeen kanssa julkaistut, kultaa myyneet Mariska & Pahat Sudet (2010) sekä Kukkurukuu (2012) -albumit. Mariska on ollut kolmesti Emma-ehdokkaana: kaksi kertaa vuoden hiphop-albumi- sekä kerran vuoden iskelmäalbumi-kategoriassa.



Sooloalbumiensa lisäksi Mariska on kirjoittanut lauluja useille kotimaisille artisteille, muun muassa Jenni Vartiaiselle, Jari Sillanpäälle ja Anna Puulle. Emma-patsas tuli vuonna 2010 Jenni Vartiaisen biisistä En haluu kuolla tänä yönä (Vartiainen, Immonen, Mariska).

Kilpailut

Uusimmat