Tiisun täydellinen esittelyteksti uutuusbiisille!

22.05.2015 18:58 -

Persoonallinen, omanlaisensa ja taatusti mieleenpainuva Tiisu on noussut suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään hitillään Elämältä turpiin sain.

Tiisun debyyttialbumi julkaistaan elokuun lopussa, mitä ennen luvassa on kesätyö -kiertue. Bongaa kokoonpano myös Novan Made in Finland -kiertueelta.



Tänään sä musta hullaannut -single on Tiisun uusin single. Näin bändin keulahahmo kertoo kappaleesta:

Tyttöjutut, ne on kyllä hankalia. Tämä kappale kertoo meikäläisen kouluvuosista ja niistä ensimmäisistä yrityksistä lähestyä tyttöjä.

Kouluajat oli traumaattista aikaa. Olin aika pullea kiharatukkainen poika, joka piti aina samaa mustaa hupparia ja sen alla lukuisia eri Metallica t-paitoja. Vaikkei silloin ehkä voinut ulkonäöstäni uskoa, mutta kyllä se 12-vuotias hevimörkökin tunsi ja ihastui.

Tyttöjutut oli pelottavia. Olin ujo, ja sitten oli näitä limudiskoja. Olin sellainen outo tyyppi, ja tytöt löi vetoa, että kuka uskalsi tanssia mun kanssa hitaita. Sit ne tanssi, ja niillä oli samanlaiset ilmeet kuin sillä naisella siinä King Kong leffassa, kun sitä urhataan sillä attarilla. Ja sitten mun yks kaveri, sellainen naistenmies nimeltä Miro tuli kuiskaamaan korvaan: "Purista sitä pyllystä". Ajattelin, että aa okei, no ehkä se sitten pitää tehdä niin. Lopun voi arvata.

No mutta sitten teini-iässä sitä ihastui aika palavasti muutamaan otteeseen. Vatsassa polttaa vieläkin kun muistelee sitä meininkiä. Jatkuvasti ihastus mielessä. Jokaisella välitunnilla yritti ajautua sen ihastuksen luo. Riitti, että pääsi vaikkapa hänen viereiseen porukkaan juttelemaan. Yöt vain mietti, että millaista olisi sen tytön kanssa mennä järven rannalle pussailemaan.

No haaveilla sai mistä tahansa, mutta pentele aina ne jutut kaatoi seuraavaan: kirosanaan nimeltä "Aloite!". Hyi hyi hyi. Aloitteen tekeminen on niin ahdistavaa. Ja sitten lehdet väittää, että naiset tykkää aloitekykyisistä miehistä. Hyi hyi hyi! Liian jännittävää ja pelottavaa.

Mutta niin. Aloite oli teini-Illikaiselle monivaihenen juttu. Siihen kuului lähes puolen vuoden kuumottelu ja suunnittelu. Sitten pari viikkoa kestänyt yrittäminen laittaa suunnitelma aluilleen. Siis tämän tyyliset: "Noniin, koulut loppuu kahdelta. Sillä tytöllä luultavasti loppuu samaan aikaan. Väitän opettajalle viittä vaille kaksi, että käyn vessassa mutta oikeesti menen räpläämään kännykkää koulun takapihan pyörätelineelle, ettei tyttö varmastikaan lähde ennen mua. Sitten kun se tulee, niin sattumoisin saan kännykälläni mukamas kirjoitetun viestin valmiiksi ja lähden hänen kanssaan samaa matkaa". No siinä kävi yleensä niin, ett tyttö hyppäsikin koulun etupihalta isänsä mersun kyytiin.

No sitten viimeinen vaihe on itse aloitteen tekeminen: päätös siitä, että tänään mä sen teen, vaikka jännittääkin, mutta olenpahan valmistautunut, tukka kunnossa ja dödöä kainaloissa. Sitten ne perhoset vatsassa ja viimeinen sisäänhengitys ja... koittaa se ihmeellinen hetki, se pieni naiivi sekunti, että sitä jotenkin shokissa vaan menee itsevarmasti toisen luo ja antaa sen voikukan. "Moi aletaanks olee?".

Miten hemmetissä tuo tapahtuu? Puoli vuotta kuumottelee ja jännittää, ja sitten yhtäkkiä päästääkin sen ulos suustaan. Niinku noin vaan? No, tää on ikuinen mysteeri, ja tästä pienestä hetkestä tää kappale kertoo.

Mjoo. Hankalia juttuja nämä tyttöasiat.

Henrik Illikainen / Tiisu

Tiisun kesätyö 2015 -kiertue

3.6  Oulu, Nova - Made in Finland

6.6. Helsinki, Käpylän Kyläjuhlat

10.6. Seinäjoki, Nova - Made in Finland

13.6. Forssa, Ravintola Sävel, Vox-klubi

17.6. Vaasa, Nova - Made in Finland

19.6. Tampere, Valtterifest

24.6. Jyväskylä, Nova - Made in Finland

27.6. Seinäjoki, Provinssirock

  1.7. Kuopio, Nova - Made in Finland

  3.7. Turku, Ruisrock

  4.7. Karkkila, Harjufest

11.7. Karjalohja, Seurojentalo

18.7. Tampere, Tammerfest

24.7. Oulu, Qstock

29.7. Somero, Esakallio + Apulanta

1.8. Kuopio, Rockcock

8.8. Letku, Letkurock

14.8. Joensuu, Kerubin kesäkonsertti + Eppu Normaali

2.9. Espoo, Louhisali

Tiisu on:

Henrik Illikainen – laulu & kitara

Petteri Pulkkinen – kitara

Väinö Karjalainen – basso

Riku Sonkkanen – rummut

Antti Vuorenmaa – koskettimet

Mikko Aaltio – perkussiot, puhaltimet, kitara

Kilpailut

Uusimmat