Ei pienessä kevätkuurossa mitään, mutta Australiassa sataa hämähäkkejä

15.05.2015 14:00 -

Monille ajatus siitä, että taivaalta tippuu hämähäkkejä on todellinen painajainen. Tämä painajainen on tapahtunut Australiassa.

Australiassa on koettu kummia, kun taivaalta on satanut hämähäkkejä. Monet ovat ottaneet yhteyttä viranomaisiin, sillä he ovat epäilleet menettäneensä järkensä.

— Koko paikka oli täynnä pieniä mustia hämähäkkejä. Kun katsoin taivaalle, siellä näkyi pitkiä tunnelimaisia seittejä parinsadan metrin korkeudessa, silminnäkijä Ian Watson kertoi The Sydney Morning Herold -lehdelle.

Ilmeisesti hämähäkkisade johtui siitä, että pienet hämähäkit kiipeävät puihin, joista ne päästävät kevyen seittipallon ilmaan. Ne pääsevät leijailemaan seittipallonsa avulla pitkiäkin matkoja. Pienet hämähäkit voivat lentää seittipallonsa avulla jopa kolmen kilometrin matkan. Kun hämähäkit laskeutuvat, ne levittävät verkkojaan pitkin maata luoden erikoisen peiton kasvien ylle. 

Australiassa tapauksesta ei ole tallentuntut videomateriaalia, mutta vastaavaa tapahtui hiljattain  Brasiliassa, jossa hämähäkkisade tallentui videolle. 

http://t.co/BkPZ8VSbU6 SPIDER RAIN

— Matthew Cooper (@C00pasaurus) May 14, 2015

Kuva: Shutterstock 

(Nova/ Sydney Morning Herold)

Kilpailut

Uusimmat