Terry Caunter kävelee Rovaniemeltä Helsinkiin: Olen saanut valtavasti tukea ihmisiltä

08.05.2015 11:30 -

Brittiläis-savolainen Terry Caunter on entinen Scotland Yardin etsivä. Hän menetti molemmat jalkansa ja lupasi häntä hoitaneille kirurgeille kävellä Suomen halki.

Terry Caunter muutti Suomeen vuosia sitten. Vuonna 2013 hän menetti molemmat jalkansa ja kävelee proteesien avulla. Hän sai Kuopion yliopistollisessa sairaalassa omin sanojensa mukaan loistavaa palvelua.

— Kirurgi lupasi elämänlaatuni olevan jatkossa loistavaa. Sanoin hänelle, jos se tapahtuu, kävelen Suomen halki. Niin kävi ja pidän lupauksestani kiinni, Terry Caunter kertoo Vappu Pimiän haastattelussa Novassa.

Caunterin tavoitteena on kävellä Rovaniemeltä Helsinkiin. Hän aloitti urakkansa vappupäivänä ja tähän mennessä hän on kävellyt 150 kilometriä. Perjantaina aamulla hänen matkansa jatkui Pudasjärveltä. Hänen tavoitteenaan on päätyä Helsinkiin 16. kesäkuuta.

— Proteesien kanssa kävely vaatii sen, että ponnistan 150 prosenttia enemmän. Proteesini ovat kuitenkin loistavat. Jalkani pystyvät lähes mihin tahansa. Eivät proteesini sentään keitä kahvia tai imuroi, mutta ei sekään kaukana ole, Terry nauraa.

  //

Ranuan mäet. Kuva Petteri Nupponen. Katso lisää kuvia matkalta: http://mpn.pictures.fi/kuvat/The+Great+Walk/

Posted by The Great Walk on Tuesday, 5 May 2015

Terry ajatteli tempauksensa inspiroivan muita, mutta hän on ollut yllättynyt saamastaan tuesta. Ihmiset ovat tulleet kävelemään hänen seurassaan kilometritolkulla, vaikka yhteistä kieltäkään ei ole.

— Ihmiset ovat tukeneet minua aivan valtavasti. Olen siitä todella kiitollinen.

Terry kerää kävelyllään rahaa hyväntekeväisyyteen. Tutustu hyväntekeväisyyskohteisiin ja Terryn urakkaan täältä! 

Kuva: www.facebook.com/TheGreatWalk2015/

Kilpailut

Uusimmat