Heikki ”Hector” Harmalle oma ohjelma Novaan: Pop eilen – toissapäivänä tekee paluun

07.05.2015 13:38 -

Novalla pyörähtää käyntiin legendaarinen ohjelmasarja Pop eilen – toissapäivänä. Ohjelmaa isännöi Heikki Harma eli Hector.

Heikki Harma on tehnyt Pop eilen – toissapäivänä -nimistä ohjelmaansa aiemmin Radio Suomessa. Kun ohjelma hävisi ohjelmakartasta, se aiheutti kansanliikkeen. Harman varsin uskollinen kuulijakunta osoitti solidaarisuutensa niin nettisivujen viestiketjuissa kuin Ylen omilla sivuillakin.

Ohjelman ystävät keräsivät ohjelman jatkumisen puolesta nimiä adressiin, jossa mainittiin ohjelman olevan ”harkiten toimitettua ja nokkelasti juonnettua radioviihdettä”. Jopa ulkoministeri otti sosiaalisessa mediassa kantaa ohjelman jatkumisen puolesta. Nyt ohjelma saa jatkoa Novan taajuudella.

— Heikki ”Hector” Harman saaminen taajuudelle on kulttuuriteko, jollaiselle en heti keksi vertaa. Varsinkin näin kaupallisen radion juhlavuonna Heka on messevä lisä Novan kasvavalle musiikin erikoisohjelmien tarjonnalle, kertoo Novan ohjelmapäällikkö Samuli Aaltonen.

Klassikon tarina siis jatkuu ja ohjelman tekijä on siitä äärimmäisen tyytyväinen.

— Tuntuu todella mahtavalta päästä jatkamaan PET:n tekemistä Novalla, tietenkin rakkaudestani toimittajantyöhön ja musiikkiin, mutta ennen kaikkea voidessani nyt vastata kuuntelijoitteni toivomukseen, ettei tämä riemu vielä loppunutkaan! Olen kuitenkin ensisijaisesti Yleisön palvelija, ja tämä yleisö on Suuri, toteaa Heikki Harma.

Pop eilen – toissapäivänä on toimitettu ja juonnettu musiikkiohjelma, jossa pitkän linjan toimittaja Harma tekee musiikkiantropologisia kaivauksia rock- ja popmusiikin alkuhämäristä 50-luvulta 80-luvulle, ehkä vähän pidemmällekin. Hän kertoo omien muistojensa ja tietämyksensä kautta asiallista ja asiatonta tarinaa niin hiteistä kuin unohdetuistakin kappaleista populäärimusiikin yli puolen vuosisadan historiassa.

— Tällainen ohjelmatarjonta on erittäin tärkeää edelleen Spotifyn ja YouTuben aikanakin, koska vain asiantuntevasti opastettuna voi löytää reitit niiden mittaamattomaan musiikkiaarteistoon, varsinkin harvinaisuuksiin, Heikki muistuttaa.

Pop eilen - toissapäivänä Novassa sunnuntaisin klo 10 - 11.30, alkaen 7.6.2015.

Kilpailut

Uusimmat