Radio Nova tapasi maailmankiertueensa aloittavan Nightwishin New Yorkissa: Tätä on luvassa

09.04.2015 10:42 -

Radio Novan Pauliina Tuomola tapasi Nightwishin New Yorkissa juuri ennen yhtyeen Pohjois-Amerikan kiertueen starttia. Miten tuttu juuri kahdeksannen studioalbuminsa julkaissut yhtye on newyorkilaisille, tai ylipäätään amerikkalaisille?

Todelliset newyorkilaiset hevinrakastajat tietävät Nightwishin ja vähintään yhtyeen eurooppalaisuuden, mutta suurelle yleisölle yhtye on vielä vieras. Pitää kuitenkin muistaa, että raskas musiikki kuuluu Yhdysvalloissa marginaaliin toisin kuin meillä Suomessa.

Siksi onkin hienoa, että Nightwishin Endless Forms Most Beautiful oli ensimmäisellä julkaisuviikollaan Billboardin TOP200-listan sijalla 34, ja raskaan musiikin erikoislistoilla paljon korkeammalla.

Yhtyeen musiikkia soitetaan Yhdysvalloissa satelliittiradioissa. Uusia faneja haetaan juuri kiertämällä, ja paljon. Nyt alkava kiertue tällä mantereella on bändille jo kahdeksas.

Raskaaseen musiikkiin keskittyneet paikalliset uutissivustot ovat pyytäneet Nightwishiltä haastatteluja niin hanakasti, että bändi on joutunut rajaamaan antamansa haastattelut kahteen per esiintymiskaupunki.

Kiertueen avauskonsertti soitetaan New Yorkissa yli 3600 hengen klubilla nimeltään Hammerstein Ballroom, ja se on bändin suurin Nykin-keikka tähän mennessä. Järjestäjä odottaa paikalle ainakin 3000 katsojaa. Keikat esimerkiksi Portlandissa ja Worcesterissa ovat jo täysin loppuunmyytyjä.

Millaisin odotuksin yhtye nousee New Yorkin Hammerstein Ballroomin lavalle?

— On aikakin nousta lavalle. Tulee puolitoista vuotta siitä, kun ollaan viime keikka tehty. Kovin luottavaisin ja odottavaisin mielin. Äsken vedettiin taas setti läpi, nyt ollaan pikku breikillä. Kohta jatketaan, viimeiset kenraalitreenit jäljellä. Floor tuntuu olevan jotenkin jotain väliä täysin kauhuissaan ja vilpittömän innoissaan, muilla on aika lungi meininki, Tuomas Holopainen kertoo Radio Novan haastattelussa.

Millainen biisilista on New Yorkissa?

— Me ollaan nyt treenattu 17 biisiä ensimmäiseen settilistaan ja sitten siellä on puolenkymmentä kappaletta, mitä voidaan vaihdella matkan varrella. Luonnollisesti keskitytään aika paljon uuden levyn matskuun, mutta pari vanhempaakin yllätystä on kaivettu naftaliinista. Kysyttiin, että oisko jotain tiettyjä biisejä, joita Floor haluaisi vetää tosta back-katalogista ja hän sanoi pari biisiä. Niitä ollaan tässä nyt treenailtu, katsotaan, miten lähtee, Holopainen nauraa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat