Uusi Lastensairaala 2017: Tältä rakennustyömaalla näyttää nyt

24.03.2015 17:00 -

Uuden Lastensairaalan rakennustyöt ovat käynnissä Helsingissä. Hankkeen tulisi olla valmiina itsenäisyyspäivän mennessä vuonna 2017. Hankkeeseen tarvittavat varat saatiin kerättyä ennätysajassa.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys aloitti varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi helmikuussa 2013. Tavoitteena on ollut kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä.

Tämä 30 miljoonan euron kansalaiskeräyksen tavoite saavutettiin elokuussa 2014, mutta talkoot ja keräys jatkuvat, sillä monet ihmiset, yritykset ja yhteisöt haluavat edelleen osallistua keräykseen. Jokainen tästä eteenpäin lahjoitettu euro pienentää hankkeen vieraan pääoman eli lainarahan tarvetta.

Uuden lastensairaalan tarve on akuutti, mutta ilman yksityistä rahoitusta sen rakentaminen siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Tämän vuoksi osa julkisen sairaalan rahoituksesta on päätetty kerätä historiallisella tavalla yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. 

Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä. Sairaalan rakennustyöt on aloitettiin elokuussa 2014.

Lue lisää Uusi Lastensairaala -hankkesta täältä

Tältä näyttää uuden lastensairaalan työmaalla maaliskuun puolessa välissä:

//

Julkaisu käyttäjältä Uusi Lastensairaala 2017.


(Radio Nova, MTV)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat