Tältä kuulostaa Scandinavian Music Groupin uusi kappale – video

20.03.2015 18:09 -

Scandinavian Music Group julkaisee reilun vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Suurin rakkaus -niminen biisi on valoisan kuuloinen sävellys monitulkintaisilla sanoilla ja se pakottaa kuuntelemaan itsensä uudelleen.  

- Terminal 2 oli SMG:n virallinen taideballadilevy. Suurin rakkaus ja iso osa tulevan levyn tekeillä olevasta materiaalista kulkee sen sijaan päättäväisesti riuskemmassa, jopa tanssittavassa tempossa. Osin synkeät sanoitukset pitänevät silti huolen siitä, ettei kokonaisuudesta tule silkkaa hattaraa, sanoo yhtyeen säveltäjä ja kitaristi Joel Melasnimi.

- Kun Joel lähetti minulle Suurimman rakkauden demon, kuuntelin sitä taukoamatta päivän. Sain tinnituksen mutten pystynyt lopettamaan. Kirjoitin sanoituksen loppukesästä. Siinä on paljon turhautunutta vihaa ja toisaalta se vannoo ikuista rakkautta. Jollekin sanat voivat kertoa uskonnosta ja sen varjolla käytetystä vallasta. Itselleni kappaleen uskonnollinen sanasto on vain esimerkki jostain laajemasta. Lähinnä kappale on kai vain yritys kuvata avuttomuuden tunnetta paitsi ylhäältä annetun todellisuuden, myös itsensä edessä, kertoo sanoittaja ja solisti Terhi Kokkonen.

Suurimman rakkauden tunnelmallinen video on kuvattu yhtyeen Tavastia-klubin ja Rytmikorjaamon keikoilla Helsingissä ja Seinäjoella. Intensiivistä keikoistaan tunnettu bändi halusi taltioida keikkatunnelman lavalta käsin. Videon on ohjannut Terhi Kokkonen ja sen ovat leikanneet Kokkonen ja Melasniemi yhdessä.

Scandinavian Music Groupin uusi albumi ilmestyy syksyllä 2015. Albumi on yhtyeen kahdeksas. Levyä paraikaa äänittävä yhtye tekee kuitenkin myös keikkoja.

 

Kilpailut

Uusimmat