Tiesitkö: Yö ja Metallica ovat esiintyneet peräkkäisinä viikonloppuina samassa paikassa: ”Varmaan saman verran oli yleisöä”

17.02.2015 11:15 -

Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen Road To Emma –ohjelmasarjassa ääneen pääsevät vuosikymmenten saatossa Emma-palkintoja pokanneet suomalaisartistit. Tänä iltana haastattelussa on Yö-yhtyeen Olli Linhdolm, joka kertaa bändin alkutaivalta.

Emma-palkintoja on jaettu vuodesta 1983 alkaen ja samana vuonna Varietee-debyyttilevynsä julkaissut Yö-yhtye oli sai kunnian olla gaalan historian ensimmäisen Vuoden yhtye –pystin pokannut bändi. Nokkamies Olli Lindholm muistelee Samuli Väänäsen haastattelussa 80-luvun alkupuolen olleen kaikilta osin hyvin erilainen nykypäivään verrattuna.

- Ei sitä maailmaa voi verrata tämän päivän maailmaan millään tavalla, siinä ei ollut juuri mitään samaa. No, paitsi että jonnekin aina reissattiin, siellä laulettiin ja silloin oli tarkoitus viehättää tyttöjä ja nykyään taas tarkoitus on viehättää naisia. Suomihan oli tuolloin väärällään tanssilavoja, toimivia tanssilavoja oli varmaan toistasataa. Festareita ei tuolloin juuri ollut, keikkapaikkoina toimivia ravintoloita muutamia, esimerkiksi Tampereen YO-talo, Helsingin Tavastia ja Oulussa taisi olla Rattori-lupi – siinäpä oli ravintolat jossa käytiin keikoilla. Soitettiin paljon juurikin tanssilavoilla ja nuorisoseuran taloilla.

- Se oli ihan normaalia, että tansseissa oli yli 2000 ihmistä. Nykyään jos saa 500 sisään, niin järjestäjä hyppii volttia, että nyt meni hyvin. Muistelen, että peräkkäisinä viikonloppuina vuonna 1984 ollaan oltu Metallican kanssa esiintymässä samassa paikassa, Nivalan Tuiskulassa. Eikä Metallica silloin ollut enää kuitenkaan ihan pikkubändi, että siellä on ollut varmaan meitä molempia katsomassa saman verran porukkaa, parituhatta ihmistä.

Olli Lindholmin haastattelun kuulet kokonaisuudessaan tänään Road To Emma –ohjelmassa Radio Novan taajuudella tänään kello 20 eteenpäin. 

Road To Emma -ohjelma joka ilta kello 20-22, 26. helmikuuta saakka.

Esimakua juttutuokiosta näet alta:

Emma Gaala 2015 on ensimmäistä kertaa MTV3-kanavan ohjelmistossa ja se kuullaan suorana Radio Novassa. Novan oman Elina Kottosen juontamassa gaalassa esiintyvät muun muassa Robin, Isac Elliot, Haloo Helsinki! ja Kaija Koo.

Vuoden parhaat bändit ja artistit sekä kiinnostavin musiikki palkitaan suorassa lähetyksessä Barona Areenalla Espoossa perjantaina 27.2. klo 20.05 alkaen. Sekä MTV3-kanava että Radio Nova lähettävät gaalasta suoran lähetyksen. 

Osallistu Emma Gaala -äänestykseen täällä. Voit voittaa upean VIP-paketin kahdelle.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat