Lordi Helsingin Kulttuuritalolla – taustakangas syttyi liekkeihin: ”Onneksi olivat palomiehet paikalla”

16.02.2015 16:15 -

Tänään Radio Novan taajuudella käynnistyy musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen toimittama Road To Emma –ohjelmasarja, jossa fiilistellään 27.2. helmikuuta juhlittavan Emma Gaalan, mutta myös suomalaisen pop- ja rock-historian tiimoilta.

Road To Emma -ohjelmasarja toimii mainiona katsauksena suomalaisen popin ja rockin taipaleeseen viimeisen 30 vuoden ajalta, sillä sarjassa ääneen pääsevät useat Emma-pystejä vuosien varrella pokanneet hienot kotimaiset artistit. Samuli Väänäsen haastateltavana ovat mm. Yö-yhtyeen Olli Lindholm, Apulannan Toni Wirtanen, Kaija Koo, Anssi Kela, Don Huonot -yhtyeen Kalle Ahola ja Kie Von Hertzen sekä monet muut.

Tänään käynnistyvän sarjan ensimmäisessä jaksossa ääneen pääsee mm. Emma Gaalaa järjestävän Suomen Musiikkituottajien Tommi Kyyrä, joka on vuosien saatossa ehtinyt olla mukana useissa Emma Gaaloissa. Kun ottaa huomioon vuosittain järjestettävään gaalaan osallistuvien artistien määrän, on jopa yllättävää, ettei mitään isoja kommelluksia ole sattunut. Toki värikkäitä tilanteita Kyyrän mukaan matkan varrelle on sattunut.

 - Jotain on tietysti jäänyt mieleen, esimerkiksi Lordin esiintyminen vielä silloin kun gaala pidettiin Kulttuuritalolla. Pyroista vastaava oli laittanut turhan paljon tavaraa liekeille, niin taustakangas syttyi palamaan. Onneksi siinä olivat palomiehet valmiina. Ei siellä muuten hirveästi mitään ole sattunut. Joskus on joku artisti väsähtänyt ennen esitystä ja silloin ollaan hetkinen mietitty, että mahtaakohan tuo herätä ajoissa, vaan aina ovat heränneet ja aina on esitykset tulleet kunnialla hoidettua.

- Viime vuoden gaalassakin oli pari isoa bändiä, Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana, sekä Kerkko Koskinen Kollektiivi ja siihen vielä muut päälle, niin paikalla oli yli 80 esiintyvää taiteilijaa. Kyllähän siitä aikamoinen säätö syntyy varsinkin kun on vähän aikaa, mutta kun on suora lähetys, niin jännityshän kuuluu tietysti siihen hommaan.

Road To Emma -ohjelma kuullaan Radio Novan taajuudella tästä päivästä lähtien aina 26.2. saakka, joka ilta kello 20-22.

Katso esimakua muutamasta tulevasta Road To Emma -juttutuokiosta alta:




Emma Gaala 2015 on ensimmäistä kertaa MTV3-kanavan ohjelmistossa ja se kuullaan suorana Radio Novassa. Novan oman Elina Kottosen juontamassa gaalassa esiintyvät muun muassa Robin, Isac Elliot, Haloo Helsinki! ja Kaija Koo.

Vuoden parhaat bändit ja artistit sekä kiinnostavin musiikki palkitaan suorassa lähetyksessä Barona Areenalla Espoossa perjantaina 27.2. klo 20.05 alkaen. Sekä MTV3-kanava että Radio Nova lähettävät gaalasta suoran lähetyksen. 

Osallistu Emma Gaala -äänestykseen täällä. Voit voittaa upean VIP-paketin kahdelle.

(Radio Nova)

 

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat