Radio Novan YouTube-kanavan käynnistyksissä rikottu 10 miljoonan raja

16.02.2015 11:00 -

Suurin osa käynnistyksistä on ainutlaatuisia Nova Stage -musiiikkiesityksiä. Nova Stagella ovat esiintyneet niin 30 Seconds to Mars, James Blunt, Of Monsters and Men, Sunrise Avenue kuin Poets of the Fallkin.  

Novan omalle radionovasuomi -kanavalle on alettu tuottaa aktiivisesti sisältöä vuodesta 2012. Sisällöstä suurin osa on ollut Nova Stagen live-taltiointeja suosikkimuusikoiden esiintymisistä ja heidän haastattelujaan.

Nova Stage, koti-ja ulkomaisten artistien intiimejä keikkoja tarjoava studio, jonka materiaali on pääosassa kanavalla, aloitti nykymuodossaan vuonna 2013. Se pyörii kolmen miehen voimin: Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen isännöi ja haastattelee, äänituotannosta vastaa Iiro Hokkanen ja kameratyöskentelystä Niko Hatara.

Nova Stage sai kunniamaininnan äänituotannostaan Radiogaalassa vuonna 2014 ja Pöllölaakson Ilmalassa sijaitsevaa pientä live-studiota ovat käyneet ihmettelemässä YouTuben työntekijät Ruotsista ja Yhdysvalloista asti.

– On upeaa huomata, että reilun puolentoista vuoden aikana Nova Stage on onnistunut herättämään mielenkiintoa näin käsittämättömän suuressa ihmisjoukossa. Tämä tietysti todistaa sen, että ihmiset ovat nykypäivänä entistä kiinnostuneempia elävästä musiikista ja sitähän Nova Stage pyrkii tarjoamaan parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Stage-isäntä Samuli Väänänen.

– Ensisijainen kiitos kuuluu loistaville artisteille, joiden kanssa meillä on suuri ilo ja kunnia työskennellä, ja joita ilman koko Stagea ei olisi. Vuonna 2015 Nova Stage jatkaa entisestä elinvoimaisempana. Uusia hankkeita on luvassa!

Tähän mennessä Stagelle ovat nousseet muun muassa 30 Seconds to Mars, James Blunt, Of Monsters and Men, Sunrise Avenue, Poets of the Fall, Grammy-voittaja Clark Junior, The Sounds, Daughtry, D-A-D, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Mokoma, Isac Elliot, Robin ja Juha Tapio.


Huimaa kasvua vuonna 2014

Vielä vuonna 2014 Novan YouTube-kanavalla oli 5,6 miljoonaa näyttöä. Kasvua edellisvuoteen oli 142 prosenttia. Aikaa sisällön parissa on käytetty 18,5 miljoonaa minuuttia eli noin 35 vuotta. Tässä kasvua vuoteen 2013 oli 97 prosenttia. Myös kanavan tilaajamäärä on kasvussa sen ollen nyt noin 11 500.

Suurimman osan käynnistyksistä Nova on saanut toistaiseksi Suomesta (yli 4,3 miljoonaa käynnistystä). Toiseksi kanavan ystäviä löytyy Saksasta (noin 1,5 milj. käynnistystä) ja kolmanneksi eniten Yhdysvalloista (yli 480 000 käynnistystä). TOP10-maihin kuuluvat myös Brasilia, Puola, Iso-Britannia, Italia, Meksiko, Venäjä ja Itävalta.


Tällä haavaa suosituinta sisältöä ovat taltioinnit amerikkalaiselta 30 Seconds to Marsilta, Sunrise Avenuelta, islantilaiselta Of Monsters And Menilta, britti James Bluntilta, Robinilta ja Johanna Kurkelalta.

Radio Nova pyrkii saavuttamaan YouTube-kanavallaan uutta yleisöä ja jatkaa vuonna 2015 sen tarjonnan kehittämistä entistä määrätietoisemmin ja monipuolisemmin.  

www.youtube.com/radionovasuomi

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat