10 todella turhauttavaa asiaa, joiden kanssa nykynuorten ei tarvitse enää kamppailla

05.02.2015 10:06 -

VHS-nauhat, lankapuhelimet, vinkuvat modeemit, Internet Explorerin ylivalta… On lukemattomia kärsimyksenaiheita, joista nykynuorten ei tarvitse enää välittää ja valittaa. Kuitenkin jokainen 1990-luvulla elänyt ja nuoruuttaan viettänyt on niistä saanut tukun harmaita hiuksia ja ylimääräisiä sydämentykytyksiä. 

Kun jokaisella on taskussa tai käsilaukussa mukana kulkeva digikamera, ei filmikameroiden kanssa enää sählää juuri kukaan. 1990-luvun nuorten piti kuitenkin ottaa selfiet, bilekuvat ja matkakuvat filmikameroilla. Siis niillä, joiden sisälle meni yleensä 24 kuvan rulla, eikä kuvien lopputuloksesta koskaan ollut varmuutta. Niitä ei pystynyt ottamaan uusiksi, mikä tuotti valtavaa tuskaa sinä päivänä, kun valmiit paperikuvat tulivat valokuvakehittämöstä.

Asiat piti etsiä puhelinluettelosta. Kampaajakin piti valita puhelinluettelon mainoksen perusteella, eikä koskaan voinut tietää millainen martta paikassa oli hiuksia leikkaamassa. Ei ollut Yelppiä, ei. 

Kun halusit nauhoittaa lempimusiikkiasi radiosta C-kasetille, radiojuontaja onnistui AINA pilaamaan biisit puhumalla niiden päälle.

 

90-luvulla toki oli netti, mutta yksittäisen biisinkin lataamiseen saattoi mennä tunteja.



Ainoa selain, jonka olemassaolosta tiedettiin, oli Internet Explorer.

VHS-nauhaa ei ollut kelattu tai yhtään nauhaa ei ollut tyhjänä, kun lempiohjelmasi tuli telkkarista.



Makuunista, Film Townista ja muista videovuokraamoista oli aina juuri se -elokuva loppu, jonka halusit lainata.

Piti aina ostaa kokonainen albumi vain yhden biisin vuoksi.

Kun kännykkä näytti tältä.

Välillä et muistanut katkaista nettiä ja se jäi vahingossa päälle koko yöksi. Puhelinlasku usein moninkertaistui mokan vuoksi.

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova / Maria Rautio, Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat