Unohda murmelinpäivä: Jo muinaiset roomalaiset viettivät helmikuun toisena päivänä siilipäivää

02.02.2015 20:01 -

Tänään 2. helmikuuta Yhdysvalloissa ja Kanadassa vietetään Groundhog Dayta, eli murmelipäivää. Tänään vietetään kuitenkin myös siilipäivää, jonka väitetään olevan jopa murmelipäivää vanhempi juhlapäivä. Eikä mikään ihme, katsokaa nyt näitä söpöjä piikkikasoja!

Days of the World -sivusto listaa kaikki vuoden pienet ja suuret juhlapäivät. Sen lisäksi, että tänään vietetään varsinkin Pohjois-Amerikassa erittäin tunnettua murmelipäivää, kertoo sivusto myös siilipäivän osuvan tälle päivälle.

Murmelipäivänähän mitataan, miten kauan talvi vielä kestää. Jos sää on murmelipäivänä pilvinen eikä pesästään ajetun murmelin varjoa näy, talvi loppunee pian. Jos murmelipäivä taas on aurinkoinen, talvi kestää vielä ainakin kuusi viikkoa. Päivästä on tehty myös tunnettu, Bill Murrayn tähdittämä elokuvan Päiväni murmelina.

Siilipäivä kuitenkin on sivuston mukaan jopa perinteikkäämpi päivä kuin murmelipäivä. Muinaisilla roomalaisilla oli tapana ennustaa talven pituutta talviuniltaan herätettyjen siilien avulla tuhansia vuosia sitten. 2. helmikuuta on myös Sonic the Hedgehog -klassikkopelin kolmannen osan julkaisupäivä.

Siilit todellakin ansaitsevat oman teemapäivänsä. Katsokaa nyt vaikka näitä suloisia piikkipalleroita! 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Daysoftheyear.com, Hedgehogcentral.com)

Kilpailut

Uusimmat