Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Mehevä inkivääri-omenakakku

06.10.2017 13:00 - Tytti Kiviharju - Luettu 1 182 kertaa

Syksyn herkutteluun sopii täydellisesti inkiväärillä maustettu omenakakku.

175 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3-4 rkl Ginger party luomu inkiväärilevitettä

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

150-200 g creme fraichea

Päälle:

4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna

2tl kanelia

1,5rkl sokeria

(3 rkl Ginger party luomu inkiväärisiirappia)

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja leivitä noi 20-22cm halkaisijan vuoka, jos teet isompaan, paistoaika lyhenee.

Vaahdota huoneen lämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. LIsää joukkoon inkiväärilevite ja vatkaa joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Painele kuutioita myös taikinan sekaan. Ripottele kaneli ja sokeri omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1h 15 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja. Halutessasi viimeistele kakku kaatamalla siirappi vielä kakun päälle, juuri ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen / jäätelön kanssa. Kakku säilyy todella hyvin.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat