Kuva: Vappu Pimiä

Punajuuripasta

21.10.2016 12:45 - Riikka Hagelin

Punajuuri on yksi lempi raaka-ainestani! Tämä pasta syntyy spagetin kiehuessa. Ainoastaan punajuurien kypsennys ottaa vähän aikaa, mutta tee se vaikka päivän pari ennen, niin pasta syntyy kädenkäänteessä! Ja vaikka olisitkin armoitettu lihansyöjä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

n.350- 400g Myllyn Paras Täysjyvä "sportti" spagettia

4-5 keskikokoista punajuurta

2 rkl kaprismarjoja

1-2 valkosipulinkynttä

½ sitruunan mehu

pari lorausta oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

parmesan juustoa

Aloita keittämällä kuorelliset punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keskikokoinen punajuuri ottaa kypsymiseen noin 40 minuuttia, mutta kokeilemalla tiedät. Punajuuri jää napakammaksi kuin porkkana tai peruna, mutta kuitenkin niin, että sitä saa leikattua ilman voiman käyttöä.  Anna punajuurien jäähtyä hetki, voit keittää ne myös valmiiksi vaikka pari päivää etukäteen. 

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun pasta kiehuu, valmista punajuuret. Silppua valkosipuli ja kuori punajuuret. Kuutioi punajuuret.  Lorauta hyvä loraus öljyä pannulle ja freesaa hetki valkosipulia. Heitä sekaan punajuuret ja pyörittele hetki. Lisää joukkoon kaprikset, sitruunamehu ja viinisuolaheinän lehdet. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan ja parmesanin kera. Voit lorauttaa päälle vielä tilkan hyvää oliiviöljyä.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat