Radio Novan Viikonloppu

Janne Virtanen, Maria Leppänen ja Niina Backman

Radio Novan Viikonloppu

Lauantai

Janne Virtanen klo 8 - 12

Hyvää huomenta Radio Novasta! Paras herätys viikonloppuun Janne Virtasen kanssa.

Maria Leppänen klo 12 - 16

Radio Novan lauantai Maria Leppäsen kanssa on täynnä viihdettä ja hyvää fiilistä! Parhaat klassikot – parhaassa seurassa!

Radio Novan Aamun parhaat palat / Aki Linnanahde ja Minna Kuukka klo 16 - 17

Radio Novan parhaat puheenaiheet ja oivallisimmat huomiot – näitä tarjoillaan uusintana lauantaisin.

Radio Novan Iltapäivän parhaat palat / Anssi Honkanen ja Niina Backman klo 17 - 18

Radio Novan parhaat puheenaiheet ja oivallisimmat huomiot – näitä tarjoillaan uusintana lauantaisin.

Sunnuntai

Radio Novan Sunnuntaibrunssi / Esko Eerikäinen klo 10 - 12

Joka sunnuntai Esko tuo studioon viikon mielenkiintoisimman vieraan. Esko kysyy, vieras vastaa – eikä mikään aihe ole pyhä.

Radio Nova Klassikot / Anssi Honkanen klo 12 - 14

Anssin levylaukun aarteita eli Novan parhaat klassikot aina sunnuntaisin! Soita 0108 0 6000 tai tekstaa 17275.

Niina Backman klo 14 - 16

Mitkä olivat kuluneen viikon kuumimmat viihdeuutiset? Mitä leffoja kannattaa ensi viikolla katsoa? Näihinkin kysymyksiin Niina Backman etsii totuuden joka sunnuntai-iltapäivä. Kirjat, viihteet, leffat, tv-ohjelmat – tätä ja paljon muuta Radio Novan viikonlopussa.

Joanna Kuvaja, Antti Haajanen ja Jussi Halli klo 16 - 20

Viikonloppuliikenteessä kanssasi Radio Novan liikennetiimi: Joanna, Antti ja Jussi. Kaasu painetaan pohjaan perjantaisin kello 15 ja sunnuntaisin kello 16. Tärkeimmät vinkit viikonlopun meno- ja paluuliikenteeseen, uutiset tasatunnein ja Novan paras sekoitus klassikoita. Mitä tien päällä tapahtuu? Soita studioon – 0108 0 6000 tai tekstaa 17275!

Niina Backman

Pienestä pitäen olen haaveillut suurperheestä ja sitä saa mitä tilaa. Perheeseen kuuluu aviomies ja kolme maailman ihaninta lasta. Takana on ne taapero-ajat,sillä nyt arjessa viilettää yksi eskarilainen poika ja kaksi tomeraa kouluikäistä prinsessaa.

Itse kasvoin lapsuuteeni Naantalissa, missä tykkään perheeni kanssa käydä aina muutaman kerran vuodessa vierailemassa kauniissa maisemissa. Elämä Helsingin sykkeessä on usein kiireistä kun pallottelee työn ja perhearjen väliä. Viikonloput pyhitetään vanhemmuudelle ja parisuhteelle. Parasta on pelkkä kotona olo jota kutsunkin päämajaksi. Päämaja on se rakkain paikka. Onnellisin olen silloin kun arki on mahdollisimman tylsää. Työ tuo tarpeeksi vilinää ja vaihtelevuutta elämään. Urheilu on ollut aina tärkeä osa jo lapsuudesta lähtien. Urheilu antaa energiaa ja voimaa jaksamiseen työssä.

Radion tekemisen aloitin vasta 3 vuotta sitten. Sitä ennen työ tv:n parissa kesti 11 vuotta eikä ovi siihen suuntaan ole mennyt kiinni mutta toistaiseksi aikataulu syistä on ollut mahdotonta tehdä radion ohella tv:tä. Suhteessa molempiin, radio on opettanut enemmän juuri minusta itsestäni. Rakastan radion taikaa siinä kaikessa tunneskaalassa aina mokailusta onnistumiseen. Anssin kanssa on helppo olla studiossa juuri sellaisena kuin on, omana itsenäni, yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

Radio Novan Ystävät Ulkomailla

Radio Novan ystävät ulkomailla jakavat arkeaan, juhliaan ja kaikkea siltä väliltä Radio Novan viikonlopuissa.

Jenna

Moi, olen Jenna, 34-vuotias ja asun Kööpenhaminassa. Muutin tänne ensimmäisen kerran vuonna 2009 opiskelemaan ja sen jälkeen muutaman mutkan kautta olen jäänyt tänne asumaan.

Asun omakotitalossa aivan Kööpenhaminan lentokentän vieressä, Dragør nimisessä paikassa. Perheeseeni kuuluu tanskalainen aviomieheni Nicolaj sekä kohta 2v. tyttäremme Madison. Kesällä perheeseemme on tulossa lisäystä pikkuveljen muodossa.

Vapaa aikani vietän enimmäkseen perheeni sekä ystävien kanssa. Tykkäämme myös matkustaa aina kun siihen on mahdollisuus.

insta: @xjennahelenax

Kaisa

Moi, olen Kaisa, 35-vuotias sinkkunainen ja asustelen Lontoossa. 4 vuoden Lontoossa asumiseen on kuulunut vahvasti oman itsensä löytäminen uudelleen, monet uravaihdokset sekä rikas sosiaalinen elämä. Lähdin Lontooseen yksin ja jätin perheen, koiran ja kaikki ystävät Suomeen.

Käyn Suomessa monta kertaa vuodessa, ja matkustelen muutenkin paljon.

Olen tällä hetkellä plussavaatealan yrittäjä, plussamalli sekä kehohyväksynnän puolestapuhuja. Vapaa-aikana sarjadeittailen, nyrkkeilen, poseeraan ja nautin gin&tonicia ystävieni kanssa.

insta: @kaisasparkle

Kati

Moi! Olen Kati, 44-vuotias ja asun Saksan Alpeilla pienessä kylässä.

Tulin tänne töihin suomalaiseen hotelliin jouluna 2011 ja sille tielle jäin. Työpaikan terassilla tapasin elämäni miehen ja meillä on 5-vuotias poika. Olemme remontoineet yläkerran yli 100-vuotiaasta talosta, alakerrassa asuu "anoppi" ja kellarissa meillä on oikea suomalainen sauna. Olen töissä osa-aikaisesti työpaikkaruokalassa ja tällä hetkellä osan ajasta lomautettuna.

Vapaa-ajalla kirjoittelen kahta blogia: Suomalainen im Allgäu ja Sauna Maailmalla, harrastan myös vaeltamista, uimista, hiihtoa ja pilatesta.

insta: @suomalainen_im_allgau

Janne

Terve Öljykaupungista!

Täällä Suomen Texasin kirjeenvaihtaja - your own boy Janne. Houstonin huojuvien palmujen katveessa makaileva, nälkäisten alligaattoreiden päiväunissa seikkaileva, V8 jenkkimuskeleiden ärjynnän kohteena oleva ja liian suuria pihviannoksia nauttiva komennustyöläinen aikoo raportoida Radio Novan kautta teille elämää Ameriikan raitilta. Kaksi Vuotta keltaisia koulubusseja, pilvenpiirtäjiä ja eri yhteiskuntaluokkia ihmeteltyäni voin todeta tietäväni ainakin jotain paikallisesta elämästä, vaikkei ulkomaalainen Texasia tai USA:ta koskaan voikaan ymmärtää mutta yritetään!

Stig on buurd - Jiihaa!

insta: @texas_karhu

Sini

Hellurei

Muutin Australiaan vuonna 2015 ja asun täällä mieheni ja tyttäreni kanssa.

Asuinpaikkani on Singleton, maatila 35km lähimmästä kaupasta ja naapuriin on matkaa 2km.

Maatilalla vilistää lehmiä, sekä kenguruja, liskoja, käärmeitä, myrkkyhämähäkkejä, kilpikonnia sekä värikkäitä papukaijoja. Australian kaunis luonto aukeaa koko komeudessaan juuri rakennetun kotimme ikkunoista.

Suomalaisten perinneruokien teko sekä kaikki turistitouhu on mun mieleen. Lapsellisen innostunut mieli nauttii kaikesta jännittävästä arjen keskellä

insta: @siniariell

Matti

Hola! Olen Matti ja asun Torremolinoksessa, Etelä-Espanjassa. Muutin asumaan tänne syksyllä 2018. Se on ollut koko elämän mittainen haave.

Rakkaus Espanjaan kohtaan juontuu lapsuudestani. Meillä oli perheen kanssa tapana matkustaa tänne vuosittain lomalle siitä lähtien kun olin pieni vauva. Tätä perinnettä jatkui murrosikään asti, kunnes ei ollut enää niin "cool" matkustaa vanhempieni kanssa. Muistot kuitenkin säilyivät ja Torremolinos tuntui aina toiselta kodilta. Suomessa, ennen tänne muuttoa, muutaman vuoden ikäänkuin elin unelmaani; kokkaillen espanjalaista ruokaa, kuunnellen espanjalaista musiikkia ja katsellen täkäläisiä tv-kanavia.

Sitten oli aika toteuttaa haave. Täällä osaan nauttia arjen pienistäkin asioista, joista saan uskomattoman paljon virtaa elämääni! :)

insta: @mattitorremolinos

Maailman paras kansa menee yhdessä eteenpäin.

Olemme eläneet nyt vuoden ajan uudenlaista korona-arkea. Epidemia jatkuu edelleen mutta tunnelin päässä on jo valoa. Millainen sinun vuotesi on ollut ja miten arki tänä keväänä jatkuu? Tule mukaan Radio Novan uudelle Lauantai-Areenalle, kertomaan tämän vuoden iloista ja suruista, elämästä ihmiseltä ihmiselle. Voit kommentoida Areenan teemoja tai kysyä vierailtamme mieltä painavista asioista myös etukäteen jättämällä kysymyksesi alla olevan lomakkeen kautta tai lähettämällä kysymykset studioon lauantaisin kello 11.

Lauantai-Areenalla mukana mm. psykoterapeutti Maaret Kallio,THL:n tutkimusprofessori Mika Salminen, piispa Teemu Laajasalo ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Millainen on ollut koronavuosi koulussa? Missä tunnelmissa kouluvuosi päättyy? Tänä kauantaina opettaja, kirjailija Tommi Kinnunen. Lähetä kysymyksesi studioon oheisella lomakkeella.

Lauantai-Areena Radio Novassa lauantaisin kello 11, juontajana Janne Virtanen.

Kysy, kommentoi, ehdota!

Jätä vielä yhteystietosi

* pakollinen kenttä

Odota hetki.

Kiitos osallistumisestasi!

Radio Novan Lauantai-Areena on mukana Suomi puhuu –keskusteluissa. Keskustelut ovat osa Valtioneuvoston kanslian käynnistämää valtakunnallista Suomi toimii –yhteistyöhanketta, jonka tehtävä on tukea ihmisten ja yhteiskunnan toimintaa ja jaksamista kriisitilanteessa sekä vahvistaa henkistä kriisinkestävyyttä. Keskustelujen tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia tulla kuulluksi, tukea toinen toistamme ja jakaa vinkkejä jaksamiseen pitkittyneessä koronakriisissä.