Radio Novan Viikonloppu

Heidi Suomi, Janne Virtanen ja Niina Backman

Radio Novan Viikonloppu

Lauantaisin Heidi Suomi klo 10 - 15

Radio Nova on täydellistä seuraa koko viikonlopun ajan! Lauantaina käydään Heidin kanssa läpi viikon polttavimmat puheenaiheet, soitetaan lauantain menevimmät biisit ja kysytään, mitä sinulle kuuluu juuri nyt? Myös lauantaina kuulet Novan luotettavat liikennetiedot, uutiset, säät ja urheilut.

Sunnuntaisin Niina Backman klo 14 - 16

Viikon vieras istutetaan studion penkille Niinan vieraaksi joka lauantai – elämänmakuisia tarinoita, iloja ja onnenaiheita, suurten unelmien toteutumista. Niistä on Radio Novan viikonloppu tehty.

Heidi Suomi

Posteljooni, kampaaja, kirjailija, laulaja, liikunnanopettaja, näyttelijä… Siinäpä aikajärjestyksessä 4-vuotiaasta lähtien unelma-ammattini vuosien varrelta. Mikään edellä mainituista minusta ei tullut, enkä kyllä vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona. Mutta juuri se tässä elämässä onkin niin jännää ja mielenkiintoista, kun ei ikinä tiedä, mitä se tuo tullessaan.

Olen aina tykännyt tehdä monia ja erilaisia asioita, ja olenkin onnekseni päässyt toteuttamaan itseäni monipuolisesti. Ammattiurheilijan taustani oli mainio ponnahduslauta tv:n urheilutoimittajaksi. Esiintyminen suorissa lähetyksissä sekä toimittaminen puolestaan ohjasivat minua kokeilemaan siipiäni radion puolella. Siitä kokeilusta venähtikin useamman vuoden pesti, ja sydämeen jäi syvä rakkaus ja kipinä radiota kohtaan. Pariksi vuodeksi kipaisin kuitenkin vielä urheilun pariin, mutta kun ovi aukesi uudestaan radion valloittavaan (ääni)maailmaan, löin kantapäät yhteen ja nostin käden lippaan – täältä tullaan!

Minulla on vahva äänifetissi. Kutsunkin itseäni ääniorientoituneeksi. Matala ja rosoinen miesääni saa minut syttymään, enkä voi vastustaa esimerkiksi George Clooneyn, Hugh Jackmanin tai Barry Whiten kutsua. Viime aikoina näiden herrojen kutsuhuudot ovat kyllä kohdallani olleet hyvin vaimeita. Voisi jopa sanoa mitättömiä.

Radio Novassa vedän lauantaisin keskipäivän blokkia klo 10-15. Tehdään radiotreffit silloin!

Niina Backman

Pienestä pitäen olen haaveillut suurperheestä ja sitä saa mitä tilaa. Perheeseen kuuluu aviomies ja kolme maailman ihaninta lasta. Takana on ne taapero-ajat,sillä nyt arjessa viilettää yksi eskarilainen poika ja kaksi tomeraa kouluikäistä prinsessaa.

Itse kasvoin lapsuuteeni Naantalissa, missä tykkään perheeni kanssa käydä aina muutaman kerran vuodessa vierailemassa kauniissa maisemissa. Elämä Helsingin sykkeessä on usein kiireistä kun pallottelee työn ja perhearjen väliä. Viikonloput pyhitetään vanhemmuudelle ja parisuhteelle. Parasta on pelkkä kotona olo jota kutsunkin päämajaksi. Päämaja on se rakkain paikka. Onnellisin olen silloin kun arki on mahdollisimman tylsää. Työ tuo tarpeeksi vilinää ja vaihtelevuutta elämään. Urheilu on ollut aina tärkeä osa jo lapsuudesta lähtien. Urheilu antaa energiaa ja voimaa jaksamiseen työssä.

Radion tekemisen aloitin vasta 3 vuotta sitten. Sitä ennen työ tv:n parissa kesti 11 vuotta eikä ovi siihen suuntaan ole mennyt kiinni mutta toistaiseksi aikataulu syistä on ollut mahdotonta tehdä radion ohella tv:tä. Suhteessa molempiin, radio on opettanut enemmän juuri minusta itsestäni. Rakastan radion taikaa siinä kaikessa tunneskaalassa aina mokailusta onnistumiseen. Anssin kanssa on helppo olla studiossa juuri sellaisena kuin on, omana itsenäni, yhdessä kuuntelijoiden kanssa.