Kuva: AOP / Voice.fi

Pauli Hanhiniemi muistelee kohtaamistaan Apulanta-laulajan kanssa: "Päätimme valistaa häntä"

28.10.2016 17:45 - Senni Loikala

Elämänkerran ja levyn lokakuussa julkaissut Pauli Hanhiniemi vieraili Radio Novan studiossa.

Kolmas Nainen -yhtyeestä aikoinaan Suomen musiikkitaivaalle noussut Pauli Hanhiniemi, 52, julkaisi lokakuussa elämänkertansa, joka kantaa nimeä Pauli Hanhiniemi - Kerran elettyä. Teoksessa Hanhiniemi avaa myös kovan musiikkibisneksen varjopuolia artisteille, kun heidän kanssaan tehdyt sopimukset saattavat paljastua lopulta epäreiluiksi.

Hanhiniemi kertoo Radio Novan Esko Eerikäiselle muistonsa siitä, kuinka hän neuvoi Apulanta-yhtyeen nokkamiestä Toni Wirtasta sopimusasioissa vuosikausia sitten.

- Istuimme porukalla jossakin kapakan nurkassa, ja paikalla oli myös Wirtasen Toni. Hän oli silloin ällistyttävän tietämätön musiikkibisneksen sopimusasioista. Selitimme Tonille kaiken juurta jaksaen, vaikka hän ei hakeutunut niistä meiltä kyselemään. Me vain päätimme valistaa häntä, Hanhiniemi kertoo pilke silmäkulmassaan.

- Myöhemmin hän on ottanut selvää asioista, artisti lisää.

Hanhiniemi tahtoo kertoa artisteille tehdyistä epäreiluista sopimuksista, sillä hän uskoo ongelman olevan todellinen vielä tänä päivänä. Tosin hän uskoo myös tietoisuuden aiheesta lisääntyneen.

Elämänkerran lisäksi Hanhiniemeltä ilmestyi lokakuussa uusi albumi Pölyä, hiuksia ja risuja. Jos laitteellesi on asennettu Spotify, pystyt kuuntelemaan levyn alta.

Kuuntele Eskon Sunnuntaibrunssia sunnuntaisin klo 10-12. Esko Eerikäinen luotsaa Oku Luukkaisen kanssa myös Radio Novan Iltaa maanantaista torstaihin klo 18-22. Seuraa heitä Facebookissa täältä. Radio Novaa voit seurata Facebookissa tästä.

Kilpailut

Uusimmat