Uusimmat
Suosituimmat

Eikö kukaan tullut lapsesi synttäreille? Facebook-ryhmä perustettiin, jotta näin ei tapahtuisi

21.09.2017 15:30 - Anna Hopi

Lapsi tuntee olonsa yksinäiseksi, kun kukaan ei tule juhliin.

Mikään ei paina vanhemman sydäntä kuin se, ettei kukaan tule oman lapsen syntymäpäiväjuhliin. Hätävaravieraat -ryhmä on perustettu muuttamaan vallalla olevaa välinpitämättömyyden kulttuuria. Perustaja Sarita Blomqvist toivoo, että jonain päivänä ryhmälle ei olisi tarvetta.

- Hätävaravieraiden ajatus lähti siitä, että olen usein törmännyt Facebookissa epätoivoisten äitien päivityksiin, joissa he kirjoittavat, että "meidän lapsen synttäreille ei tullut ketään". Viimeksi pari viikkoa sitten näin tällaisen päivityksen. Sitten tajusin, että tälle asialle on pakko tehdä jotain, Blomqvist kertoo Radio Novan juontajille Niina Backmanille ja Mikko Suursalmelle.

- Hoidamme vieraita syntymäpäiville - joko sellaisissa tapauksissa, joissa vieraita ei ole alun alkaenkaan tulossa, tai ihmiset ovat sanoneet tulevansa, mutta eivät ole kuitenkaan tulleet paikalle. 

Blomqvist itse on 4,5-vuotiaan tytön äiti. Perhe muutti pari vuotta sitten Turusta Tampereelle lapsen synttäreiden alla. Syntymäpäivät oli pakko järjestää Turussa, koska he eivät tunteneet ketään uudessa kotikaupungissa.

- Itselläkin on kokemuksia itse järjestetyistä juhlista, jonne ihmiset sanovat tulevansa, mutta eivät tule. Kun laitat ylimalkaisesti jollekin juhlien järjestäjälle viestiä Facebookissa, missä toteat että nyt on kiire, ja tuli jotain muuta, niin siinä et näe sitä itkevää lasta, tai pettynyttä vanhempaa, hän sanoo.

- Lapsi ei mieti lahjoja, eikä kakkuja, vaan niitä ihmisiä, jotka jättivät tulematta. Siinä tulee se tunne, että mikä minussa on vikana, kun kukaan ei halua tulla. Vanhemmalle tämä on kova pala katsoa vierestä. Niin kauan kuin tällaista välinpitämättömyyttä on ihmisten välillä, meillä on syy toimia.

Jos haluat auttaa ja osallistua ryhmän toimintaan, pääset Facebook-sivuilla tästä.

(kuva: Fotolia)

Radio Novan iltapäivässä äänessä Niina Backman ja Anssi Honkanen. Kuuntele lähetystä 14-18. Tykkää Radio Novan Iltapäivän Facebook-sivusta täältä. 

Lue myös: IL: Facebook-ryhmä järjestää synttäreitä köyhille lapsille: “Itku kurkussa avasimme paketteja”

Lue myös: Pikkutytön erikoinen toive toteutettiin - sai kakkateemaiset syntymäpäiväjuhlat

Lue myös: Järjestätkö lapsellesi synttärit? Vinkit stressittömään juhlaan