Kiira Korpi yllättää MM-hiihdon avajaisissa - luistimet vaihtuvat rullaluistimiin!

17.02.2017 12:24 - Senni Loikala - Luettu 322 kertaa

Kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi esiintyy rullaluistelemassa Lahden MM-hiihdon avajaisissa.

Kiira Korpi, 28, esiintyy ensi keskiviikkona Lahden MM-hiihdon yleisölle avoimessa avajaisjuhlassa. Korpi esittää Jääprinsessan hahmoa tarinassa, jossa etsitään Röllin kadottamaa taikakiveä, Salpausselän henkeä.

Korpi vieraili perjantaina Radio Novan Aamun vieraana ja kertoi, että häntä ei kuitenkaan nähdä avajaisissa luistimien päällä.

- Rullaluistelen esityksessä. Se jännittää vähän, Korpi paljastaa.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Korpi esiintyy rullaluistimet jaloissaan. Ero luistelemiseen ei Korvesta ole silti niin suuri kuin äkkiseltään voisi ajatella.

- On se erilaista, mutta kyllä rullaluistelussa yllättävän samoja elementtejä on - liike ja liuku näyttävät vähän samalta. Tulette toivottavasti yllättymään, Korpi tuumaa.

Luistelua edelleen tiuhaan

Vaikka Korpi ei enää kilpaile taitoluistelussa, harjoittelee hän paljon luistelua erilaisia näytöksiä ja muita tapahtumia varten.

- Käyn edelleen luistelemassa melkein joka päivä, kun valmistaudun esimerkiksi näytöksiin. Kyllähän tuntuma äkkiä häviää, jos sohvaperunaksi ryhtyy.

Korpi tiedotti taitoluistelijan uransa lopettamisesta elokuussa 2015. Hän saavutti urallaan kolme EM-mitalia ja sijoittui MM-kisoissa kaksi kertaa yhdeksänneksi. Viimeisinä kilpailuvuosinaan Korpi kärsi jalkavammoista.

Lahden MM-hiihdon avajaiset järjestetään keskiviikkona 22. helmikuuta Lahden torilla kello 19.00 alkaen.

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin kello 6-10. Seuraa juontajia Aki Linnanahdetta ja Minna Kuukka ohjelman Facebook-sivulla, josta pääset tykkäämään tästä.

Lue myös: Kiira Korpi Amerikkaan muutostaan: "Toiveena tehdä töitä luistelijana"