Hattusuunnittelijan luomus on nyt saksalaisessa museossa.
Tero Tiittasen jakamaan kuvapariin voi moni samaistua.
Useimmat autoilijat pitävät toisiinsa noin sekunnin mittaista väliä. 100 km/h nopeudella se on noin 30 metriä. Käytännössä näin lyhyt turvaväli ei riitä, koska kaikki ihmiset eivät reagoi ärsykkeisiin yhtä nopeasti.
Sade ei vaikuta kuljettajien käyttämään turvaväliin, ja laskee vain aavistuksen ajonopeutta, ilmenee Poliisiammattikorkeakoulun ja Liikenneturvan tuoreesta selvityksestä. Turvaväliin vaikutti oikeastaan vain liikenteen vilkkaus.
Poliisiammattikorkeakoulun ja Liikenneturvan tuoreesta selvityksestä selviää, että sade ei vaikuta juurikaan kuljettajien liikennekäyttäytymiseen.
Monelle suomalaiselle kesäviikonloppu tietää mökkimatkaa tai muuta pidempää ajotaipaletta. Tietyömaiden halkomassa ja paikoin ruuhkaiseksikin kuormittuvassa kesäliikenteessä korostuu riittävän turvavälin ja nopeusrajoitusten mukaisen ajon merkitys, Liikenneturvasta muistutetaan.
Jarrutusmatkojen pituudet arvioidaan usein alikanttiin. Jokaisen autoilijan kannattaakin ennkoida ja muistella talvikelin vaikutukset kaikissa tilanteissa kauden alkaessa.